Paulus
Tondelzoeker
- Berichten
- 20
Ik ben normaal gesproken niet echt een super varkensvlees freak, maar toen ik dit mooie stukje vlees zag liggen bij de Delhaize in Belgi?, kon ik de verleiding niet weerstaan. De vetrand voor het bbqen ruitjes ingesneden zodat het beter smelt.

de rode ui compote heb ik naar eigen inzicht paar uitjes gefruit in de roomboter met beetje zout, laurierblad erbij, beetje port en goed wat rode wijn en laten reduceren.

eerst klein half uurtje indirect (kwartier per kant) met hickory woodchips

dan inpakken met een mix van appelsap en whiskey en een druppeltje soja saus


Bij een kerntemperatuur van 56 graden heb ik het vlees uitgepakt en aan beide zijden nog even direct boven het vuur gegrild.

nu nog even kwartiertje laten rusten onder de folie


en klaar is het resultaat.
Op deze manier heeft het vlees dus een mooie rooksmaak welke heel erg goed aansluit bij de rode ui compote en het vlees is niet droog.
Een geslaagd expiriment, al zeg ik het zelf..

de rode ui compote heb ik naar eigen inzicht paar uitjes gefruit in de roomboter met beetje zout, laurierblad erbij, beetje port en goed wat rode wijn en laten reduceren.

eerst klein half uurtje indirect (kwartier per kant) met hickory woodchips

dan inpakken met een mix van appelsap en whiskey en een druppeltje soja saus


Bij een kerntemperatuur van 56 graden heb ik het vlees uitgepakt en aan beide zijden nog even direct boven het vuur gegrild.

nu nog even kwartiertje laten rusten onder de folie


en klaar is het resultaat.
Op deze manier heeft het vlees dus een mooie rooksmaak welke heel erg goed aansluit bij de rode ui compote en het vlees is niet droog.
Een geslaagd expiriment, al zeg ik het zelf..