BasBQ
Beef en Steak

Cote a l'os varken met rode ui compote

Paulus

Tondelzoeker
Berichten
20
Ik ben normaal gesproken niet echt een super varkensvlees freak, maar toen ik dit mooie stukje vlees zag liggen bij de Delhaize in Belgi?, kon ik de verleiding niet weerstaan. De vetrand voor het bbqen ruitjes ingesneden zodat het beter smelt.



de rode ui compote heb ik naar eigen inzicht paar uitjes gefruit in de roomboter met beetje zout, laurierblad erbij, beetje port en goed wat rode wijn en laten reduceren.


eerst klein half uurtje indirect (kwartier per kant) met hickory woodchips


dan inpakken met een mix van appelsap en whiskey en een druppeltje soja saus




Bij een kerntemperatuur van 56 graden heb ik het vlees uitgepakt en aan beide zijden nog even direct boven het vuur gegrild.



nu nog even kwartiertje laten rusten onder de folie





en klaar is het resultaat.
Op deze manier heeft het vlees dus een mooie rooksmaak welke heel erg goed aansluit bij de rode ui compote en het vlees is niet droog.
Een geslaagd expiriment, al zeg ik het zelf..


 
Lust ik!!!
 
Is er nog over ?  :D
 
Master Cat! Ben trots en verdrietig tegelijk ;-)
 
Da's een lekkere karbo!
 
Lijkt me een lekkere combi!
 
Het ziet er lekker uit!
 
Perfect stukje vakmanschap.
Eerst indirect, inpakken en daarna weer direct, prima methode.
Todo+1
 
dat lijkt me helemaal lekker
 
Sooohw doe mij een portie  B-)
 
Terug
Bovenaan Onderaan