BasBQ
Beef en Steak

combi van noorse zalm op red cedar wood!

 
 
 
 

RedFox

Gerijpt
Berichten
3.160
Vanmiddag heb ik weer eens zalm gemaakt op een red cedar plankje, dit keer een combinatie van zalm met Thaise marinade (spicey) en de "sweet" versie volgens recept van Bobby Flay met Dijon mosterd en donkere bastard suiker (caramel!)
De Weber OTP57 had er geen moeite mee en wij hebben weer toppie gegeten!

2 versies zalm gezamenlijk op het plankje na einde sessie
14181_117213401770277_1483201505_n_zps473f2fba.jpg


klein trio op bord voor dochter die straks nog even komt proeven
30363_117213425103608_337298169_n_zps34981e99.jpg


de OTP57 rookte van vreugde
523659_117213478436936_716648805_n_zps041099ed.jpg
 
Is zo lekker, zalm van een plankje.
 
lekker hoor!
 
Ofschoon ze "BBQ-technisch" beide goed waren qua garing etc., ging mijn persoonlijke voorkeur uit naar de wat meer spicey versie. Mijn vrouw had dezelfde voorkeur.
De donkere basterd suiker gaf het wel een mooi caramel "zoetje" waardoor de Dijon mosterd in de smaak vrijwel niet meer te herkennen was, maar ik ben zelf geen nuttiger van suiker in koffie, taart en snoepgoed...
Ik had met de basterd suiker niet overdreven en iets meer dan een eetlepel per zalmmoot gebruikt en die lichtjes in de mosterd gewreven. Wellicht dit volgende keer nog halveren?
 
Terug
Bovenaan Onderaan