BasBQ
Beef en Steak

Cola BBQ saus

Lin

Gemarineerd
 
 
 
 
Berichten
2.301
Hmmm lang houdbaar lukt hier meestal niet. ;). Maar volgens mij kan je deze saus wel een week of twee bewaren in de koelkast.
 

Ceriel

BBQ Junkie
 
 
 
 
 
Berichten
7.243
Camiel zei:
Zou je dit in grotere hoeveelheden kunnen maken en bewaren in de koelkast? Hoe lang zou het dan houdbaar zijn?
Ik heb potten uitgekookt en daarin de hete saus gedaan. Dan op kop gezet en af laten koelen. Doe dit altijd bij zelfgemaakte sauzen. Bij het openen hoor je weer de klik van de deksel.

Vandaag gaat de saus op de ribbels....
 

Ati

Stoker
 
Berichten
253
Misschien domme vraag, maar eet je hem warm of koud? Ik heb hem net gemaakt in vind hem warm al lekker, kom dus aan het twijfelen.
 

Lin

Gemarineerd
 
 
 
 
Berichten
2.301
Kan allebei!
 

Big-T

Gemarineerd
 
 
 
 
Berichten
2.094
Ceriel zei:
Camiel zei:
Zou je dit in grotere hoeveelheden kunnen maken en bewaren in de koelkast? Hoe lang zou het dan houdbaar zijn?
Ik heb potten uitgekookt en daarin de hete saus gedaan. Dan op kop gezet en af laten koelen. Doe dit altijd bij zelfgemaakte sauzen. Bij het openen hoor je weer de klik van de deksel.

Vandaag gaat de saus op de ribbels....

doe je geen deksel erop voor je hem op de kop zet? ;)
 

ReneR

Gemarineerd
 
 
 
Berichten
2.399
Big-T zei:
Ceriel zei:
Camiel zei:
Zou je dit in grotere hoeveelheden kunnen maken en bewaren in de koelkast? Hoe lang zou het dan houdbaar zijn?
Ik heb potten uitgekookt en daarin de hete saus gedaan. Dan op kop gezet en af laten koelen. Doe dit altijd bij zelfgemaakte sauzen. Bij het openen hoor je weer de klik van de deksel.

Vandaag gaat de saus op de ribbels....

doe je geen deksel erop voor je hem op de kop zet? ;)
=)) =)) =))
 

maroc

Gemarineerd
 
 
 
Berichten
1.546
Ik zou marco niet zijn als ik toch niet iets anders zou doen ;)

Het recept omrekenen naar 5 dl ketchup
En ik heb extra toegevoegd 1 theelepel 5 kruidenpoeder en 2 eetlepels appelstroop.
Owja ook nog twee theelepels liquid smoke (ja ja, met pek en veren de stad uit die man  :p )
 

ThrowonD

Stoker
 
 
 
Berichten
494
Gebruik je hem als saus na het BBQen?

Of als een soort inrub saus?
 

Dominique

BBQ Junkie
 
 
 
Berichten
6.712
maroc zei:
Owja ook nog twee theelepels liquid smoke (ja ja, met pek en veren de stad uit die man  :p )
Welnee, als jij het lekker vind moet je dat gewoon gebruiken. Dat is mijn mening, en die is ook niet belangrijk, maar ik geef hem. Gratis. Zo ben ik. Dhussss. =))
 

Lin

Gemarineerd
 
 
 
 
Berichten
2.301
ThrowonD zei:
Gebruik je hem als saus na het BBQen?

Of als een soort inrub saus?

Kan ook weer allebei!! Heerlijk zo'n multifunctionele saus!!!
 

maroc

Gemarineerd
 
 
 
Berichten
1.546
ThrowonD zei:
Gebruik je hem als saus na het BBQen?

Of als een soort inrub saus?

Ik gebruik hem tijdens het Q-en om de ribbels mee af te lakken bv
 

Jackass123

Kooltjesharker
 
 
Berichten
168
Met betrekking tot de houdbaarheid, azijn zit er al in, dus brengt de PH waarde naar beneden.
Vanuit mijn andere hobby, het telen van pepers en het maken van hete sausen, is dit een prima middel om sausen langer houdbaar te maken:

http://www.brouwmarkt.nl/sorben-conserveringsvloeistof-100-ml-p-5004900.html

wordt ook door o.a. bierbrouwers toegepast.
IMG_0889_640x478_zps612bb3d9.jpg
 

ReneR

Gemarineerd
 
 
 
Berichten
2.399
Vandaag het resterende beetje Cola BBQ saus aangevuld met een scheut schenkstroop en daarmee de ribbels gemopt, heerlijk!
 

MarBQ

Gerijpt
 
 
 
 
 
Berichten
3.193
Gemaakt en goedgekeurd!!
 

JohanD

Stoker
 
 
Berichten
344
To do lijst -1; toplijst +1. Hij is heerlijk  :D dank voor het delen
 

Jw

Stoker
 
 
Berichten
446
Leuk! Gaan we maken....tooooodooooo
 
Bovenaan Onderaan