- Berichten
- 577
Hey dames en heren,
Na een ongeveer een jaar was het weer eens tijd om een keer pulled pork te maken. Daarnaast moest ik toch maar eens de sticker in de wacht slepen
(vorige keer was ik de bbq foto vergeten...)
Eerst wilde ik voor de Koreaanse variant gaan, omdat die versie mijn favoriet is, maar helaas was de toko gister al dicht. Toen maar voor de Amerikaanse variant gegaan.
Ik had nog een kleiner stuk in de vriezer liggen en deze gister ochtend in koud water ontdooid.
Daarna de procureur in de pork rub kruiden van Nasq gezet en de hele nacht in laten trekken.
Vandaag om 10 uur de kamado joe aangestoken met 2 blokjes kers onder de houtskool. Ik heb slowroler gebruikt en daarna nog een blok kers bovenop. Qua temperatuur tussen de 110 en 125 gebleven.
Na 3 uur zat de bark goed vast en heb ik de procureur ingesmeerd met sweet baby ray en dat 2 uur laten staan op dezelfde temperatuur.
Daarna alles ingepakt en vanaf 92 graden ben ik gaan prikken. Hij was nog niet overal zacht dus nog even gewacht en tussendoor blijven prikken. Bij 96,5 was ie overal zacht en heb ik hem 15 minuten laten uitwasemen.
Daarna ongeveer 40 minuten laten rusten en hij was perfect te pullen.
Daarna het broodje gebouwd. Helaas geen top foto's, want we hadden honger
Hij ging er om half 11 op en wij gingen rond 19:15 eten. Al met al weer een goede sessie!
Fijn weekend nog allemaal!
Na een ongeveer een jaar was het weer eens tijd om een keer pulled pork te maken. Daarnaast moest ik toch maar eens de sticker in de wacht slepen

Eerst wilde ik voor de Koreaanse variant gaan, omdat die versie mijn favoriet is, maar helaas was de toko gister al dicht. Toen maar voor de Amerikaanse variant gegaan.
Ik had nog een kleiner stuk in de vriezer liggen en deze gister ochtend in koud water ontdooid.
Daarna de procureur in de pork rub kruiden van Nasq gezet en de hele nacht in laten trekken.
Vandaag om 10 uur de kamado joe aangestoken met 2 blokjes kers onder de houtskool. Ik heb slowroler gebruikt en daarna nog een blok kers bovenop. Qua temperatuur tussen de 110 en 125 gebleven.
Na 3 uur zat de bark goed vast en heb ik de procureur ingesmeerd met sweet baby ray en dat 2 uur laten staan op dezelfde temperatuur.
Daarna alles ingepakt en vanaf 92 graden ben ik gaan prikken. Hij was nog niet overal zacht dus nog even gewacht en tussendoor blijven prikken. Bij 96,5 was ie overal zacht en heb ik hem 15 minuten laten uitwasemen.
Daarna ongeveer 40 minuten laten rusten en hij was perfect te pullen.
Daarna het broodje gebouwd. Helaas geen top foto's, want we hadden honger

Hij ging er om half 11 op en wij gingen rond 19:15 eten. Al met al weer een goede sessie!
Fijn weekend nog allemaal!
Laatst bewerkt: