BasBQ
Beef en Steak

Classic pulled pork

 
 
 

Lennart_Diegast

Stoker
Berichten
462
Hey dames en heren,

Na een ongeveer een jaar was het weer eens tijd om een keer pulled pork te maken. Daarnaast moest ik toch maar eens de sticker in de wacht slepen 😁 (vorige keer was ik de bbq foto vergeten...)

Eerst wilde ik voor de Koreaanse variant gaan, omdat die versie mijn favoriet is, maar helaas was de toko gister al dicht. Toen maar voor de Amerikaanse variant gegaan.

Ik had nog een kleiner stuk in de vriezer liggen en deze gister ochtend in koud water ontdooid.

20230805_195537.jpg


Daarna de procureur in de pork rub kruiden van Nasq gezet en de hele nacht in laten trekken.

20230805_201252.jpg


Vandaag om 10 uur de kamado joe aangestoken met 2 blokjes kers onder de houtskool. Ik heb slowroler gebruikt en daarna nog een blok kers bovenop. Qua temperatuur tussen de 110 en 125 gebleven.

20230806_103854.jpg

20230806_102934.jpg


Na 3 uur zat de bark goed vast en heb ik de procureur ingesmeerd met sweet baby ray en dat 2 uur laten staan op dezelfde temperatuur.

20230806_140616.jpg


Daarna alles ingepakt en vanaf 92 graden ben ik gaan prikken. Hij was nog niet overal zacht dus nog even gewacht en tussendoor blijven prikken. Bij 96,5 was ie overal zacht en heb ik hem 15 minuten laten uitwasemen.

20230806_182512.jpg


Daarna ongeveer 40 minuten laten rusten en hij was perfect te pullen.

20230806_191849.jpg


Daarna het broodje gebouwd. Helaas geen top foto's, want we hadden honger 😁

20230806_192222.jpg
20230806_192206.jpg


Hij ging er om half 11 op en wij gingen rond 19:15 eten. Al met al weer een goede sessie!

Fijn weekend nog allemaal!
 
Laatst bewerkt:
Proficiat met je 🐷
Ziet er lekker uit.

Heb nog nooit glaze op een pp gezet. Vind je het een meerwaarde qua smaak?
 
Laatst bewerkt:
Ik moet zeggen dat ik niet echt veel verschil heb geproefd..
Bij de saus bij het pullen doe je natuurlijk ook wat bbq saus en een klein beetje op het broodje.
Volgende keer laat ik het achterwege.
 
Gefeliciteerd met je 🐷.

Broodjes zien er heel erg lekker uit.
 
Lekker hoor! 😋En volgende keer gewoon het rooster vol gooien 😜. Komt altijd van pas!
 
Lekker hoor! 😋En volgende keer gewoon het rooster vol gooien 😜. Komt altijd van pas!
Ja normaal doe ik dat ook liever.
We waren maar met n tweeën en had dit stuk cadeau gekregen.
Wat over is gebleven heb ik gevacumeerd.
 
Goed gelukt zie ik. Van harte met 🐽
 
Terug
Bovenaan Onderaan