- Berichten
- 1.398
Hallo,
Ik ben Chris, 26 jaar jong en gebeten door het BBQ virus. Pas sinds vorige zomer ben ik mij beginnen verdiepen in het indirect grillen en low & slow dus ik heb nog heel wat te leren. De vonk sloeg bij me over als ik door mijn reis in de USA een BBQ restaurant binnenstapte. Wat ik daar kreeg voorgeschoteld had ik hier nog nooit gezien. Toen ben ik me beginnen verdiepen en heb ik ontdekt dat die "fall of the bone" ribben toch eigenlijk wel best mee vallen om te maken als je het juiste materiaal hebt en weet hoe je het moet doen. Dus ben ik aan de slag gegaan en ondertussen kan ik stellen dat het me al aardig lukt.
Omdat ik zo veel heb geleerd van boeken, fora, websites en blogs vond ik het nodig om ook op mijn beurt de opgedane kennis te delen. Hoe meer informatie er is te vinden op het internet hoe meer het "echte barbecue?n" bekend geraakt bij het grote publiek. In de USA is die manier van grillen al de normaalste zaak ter wereld maar hier in de lage landen hebben we er nog wat werk aan.
Daarom heb ik beslist om de site Rook zonder Vuur op te starten. Deze site is nog volledig in opbouw, bedoeling is dat er nog heel wat info en gerechten bij komt maar daar heb ik dus nog even werk aan
Bedoeling is om de website tegen het voorjaar operationeel te hebben.
In mijn blog zal ik (zeker in het begin) geen culinaire toppers brengen maar me richten op beginnende barbecue?rs met dus ook aandacht voor kleine details waar je in het begin soms aan twijfelt (welke temperatuur, direct of indirect, met of zonder deksel, ...)
Ik hoop op dit forum dus heel wat te kunnen bijleren en deze opgedane kennis op mijn beurt te kunnen delen met anderen! (uiteraard altijd met een keurige bronvermelding!)
Ik ben Chris, 26 jaar jong en gebeten door het BBQ virus. Pas sinds vorige zomer ben ik mij beginnen verdiepen in het indirect grillen en low & slow dus ik heb nog heel wat te leren. De vonk sloeg bij me over als ik door mijn reis in de USA een BBQ restaurant binnenstapte. Wat ik daar kreeg voorgeschoteld had ik hier nog nooit gezien. Toen ben ik me beginnen verdiepen en heb ik ontdekt dat die "fall of the bone" ribben toch eigenlijk wel best mee vallen om te maken als je het juiste materiaal hebt en weet hoe je het moet doen. Dus ben ik aan de slag gegaan en ondertussen kan ik stellen dat het me al aardig lukt.
Omdat ik zo veel heb geleerd van boeken, fora, websites en blogs vond ik het nodig om ook op mijn beurt de opgedane kennis te delen. Hoe meer informatie er is te vinden op het internet hoe meer het "echte barbecue?n" bekend geraakt bij het grote publiek. In de USA is die manier van grillen al de normaalste zaak ter wereld maar hier in de lage landen hebben we er nog wat werk aan.
Daarom heb ik beslist om de site Rook zonder Vuur op te starten. Deze site is nog volledig in opbouw, bedoeling is dat er nog heel wat info en gerechten bij komt maar daar heb ik dus nog even werk aan

In mijn blog zal ik (zeker in het begin) geen culinaire toppers brengen maar me richten op beginnende barbecue?rs met dus ook aandacht voor kleine details waar je in het begin soms aan twijfelt (welke temperatuur, direct of indirect, met of zonder deksel, ...)
Ik hoop op dit forum dus heel wat te kunnen bijleren en deze opgedane kennis op mijn beurt te kunnen delen met anderen! (uiteraard altijd met een keurige bronvermelding!)