- Berichten
- 3.379
Het is al weer een tijdje geleden, dat ik aan de fotowedstrijd heb meegedaan, maar als ik iets lekker vind om te kluiven, dan is het wel kip.
Hoe mooiere inspiratie kan ik hebben. (en daar is de fotowedstrijd dan ook voor bedoeld, elkaar inspireren)
Ik heb het eenvoudig gehouden, maar vergis je niet, want dit (vind ik) is echt een heerlijk combinatie
Ik heb een pakje kippe
vleugels genomen, en deze gerubd met een geheime rub.
Zo geheim, dat ik het zelf ook niet meer weet :-/
Ik heb een tijdje geleden een potje basis kruidenrub gemaakt van ongeveer onderstaande ingredi?nten:
Toen de bodem in zicht was heb ik het potje weer aangevuld, met een aantal van de bovenstaande producten (in een andere verhouding), en met de toevoeging van weer een ander ingredi?nt (b.v. chili poeder ipv peper, en of venkelpoeder, of komein
Telkens wanneer het bijna op is (1 ? 2 cm over)vul ik deze weer aan, met een aantal basis kruiden, en met aanvulling van wat kleine andere.
Hierdoor veranderd de kruidenmix regelmatig van smaak, en is het telkens weer een verassing.
En als het niet lekker is, dan begin ik gewoon opnieuw.
Maar goed, na de rub, de wings gegaard op zo'n 180?C indirect, en aansluiten nog ff afgegrilld.
In de tussentijd een sausje gemaakt, wat ik een paar keer op facebook voorbij heb zien komen.
BBQ White sauce
Men neme onderstaande ingredi?nten, en mengen deze tot een mooie saus is ontstaan.
? 1 kop Mayonaise
? 1/3 kop appel azijn
? 1 tl Worschestershiresaus
? 1/2 tl zout
? 1/2 tl Zwarte peper (vers gemalen)
? 1/2 tl knoflookpoeder
? 1/2 tl uienpoeder
? 1/4 tl hot sauce
Als de wings gereed zijn, op een bordje, met wat van die heerlijke saus erover. (fingerlicking delicious =P~ )
En meteen de rub weer aangevuld
Bedankt voor de inspiratie >
<
Mac
Hoe mooiere inspiratie kan ik hebben. (en daar is de fotowedstrijd dan ook voor bedoeld, elkaar inspireren)

Ik heb het eenvoudig gehouden, maar vergis je niet, want dit (vind ik) is echt een heerlijk combinatie

Ik heb een pakje kippe

Zo geheim, dat ik het zelf ook niet meer weet :-/


Ik heb een tijdje geleden een potje basis kruidenrub gemaakt van ongeveer onderstaande ingredi?nten:
- 1 el paprikapoeder
- 2 el knoflookpoeder
- 2 el uienpoeder
- 1 el knoflook poeder
- 1/2 el zout
- 1 el versgemalen en gerookte zw peper
Toen de bodem in zicht was heb ik het potje weer aangevuld, met een aantal van de bovenstaande producten (in een andere verhouding), en met de toevoeging van weer een ander ingredi?nt (b.v. chili poeder ipv peper, en of venkelpoeder, of komein
Telkens wanneer het bijna op is (1 ? 2 cm over)vul ik deze weer aan, met een aantal basis kruiden, en met aanvulling van wat kleine andere.
Hierdoor veranderd de kruidenmix regelmatig van smaak, en is het telkens weer een verassing.
En als het niet lekker is, dan begin ik gewoon opnieuw.

Maar goed, na de rub, de wings gegaard op zo'n 180?C indirect, en aansluiten nog ff afgegrilld.

In de tussentijd een sausje gemaakt, wat ik een paar keer op facebook voorbij heb zien komen.
BBQ White sauce
Men neme onderstaande ingredi?nten, en mengen deze tot een mooie saus is ontstaan.
? 1 kop Mayonaise
? 1/3 kop appel azijn
? 1 tl Worschestershiresaus
? 1/2 tl zout
? 1/2 tl Zwarte peper (vers gemalen)
? 1/2 tl knoflookpoeder
? 1/2 tl uienpoeder
? 1/4 tl hot sauce



Als de wings gereed zijn, op een bordje, met wat van die heerlijke saus erover. (fingerlicking delicious =P~ )

En meteen de rub weer aangevuld


Bedankt voor de inspiratie >

Mac