Beef en Steak

Char Siew met Surinaamse bami!

 

Robster

Sprokkelaar
Berichten
25
Vandaag voor het eerst Char Siew maken, iets wat wij erg lekker vinden dus zeer benieuwd of we dat voortaan zelf kunnen.

Ik had nog de helft over van de Procureur die we voor de pulled pork gekocht hadden, het betrof een stuk van 1.1 kilo.

De marinade hadden we online gekocht.

De Procureur,
IMG_2768.jpeg


Door de helft,
IMG_2781.jpeg


Een halve Procureur gisteren avond in drie stukken gesneden,
IMG_2810.jpeg


Gisteren avond het vlees in de Char Siew marinade gezet en een nachtje in de koelkast,
IMG_2811.jpeg


Vanmorgen uit de koelkast gehaald en indirect op 140 graden op de Kamado gegaard en om het kwartier gelakt met Char Siew saus tot het vlees een kerntemperatuur van 70 graden had bereikt,
IMG_2812.jpeg


Toen het vlees een kerntemperatuur van 70 graden had de maanstenen eruit gehaald en het rek naar de onderste stand en lekker op het vuur af gegrild,
IMG_2815.jpeg


Het eindresultaat na het af grillen,
IMG_2816.jpeg


Het vlees even laten rusten en toen het linker stukje gesneden en geprobeerd, werkelijk heerlijk, mn beste resultaat tot nu toe 👌,
IMG_2817.jpeg


Vanavond heeft mijn vrouw er bruine Surinaamse bami bij gemaakt en hebben we de rest opgegeten,
IMG_2819.jpeg


Eind oordeel;

Super resultaat in ongeveer 2 uurtjes en zeker voor herhaling vatbaar!

🔥😎
 
Mooi kleurtje vh vlees 🥩.
 
Mooi mooi mooi. Moet ik toch echt ook eens bereiden. Nog tips?
 
Mooi mooi mooi. Moet ik toch echt ook eens bereiden. Nog tips?
In principe moet het goed komen als je doet hoe ik boven heb uitgelegd hoe ik het gedaan heb!

Ik heb wel nog een tip over de marinade die ik gebruikt heb die is precies hoe die zijn moet, dat is de onderstaande marinade hij is redelijk simpel online te bestellen,
IMG_2820.jpeg
 
Terug
Bovenaan Onderaan