- Berichten
- 5.342
Veel beter dan dit gaat Char Siu niet worden, dit recept is geïnspireerd op het recept van Aziatische ingredienten.nl (via Noskos, thanx)
en andere internetbronnen.
Dit is niet de eenvoudigste Marinade om te maken omdat sommige ingrediënten lastig te verkrijgen zijn.
Kun je niet alle ingrediënten vinden gebruik dan een ander recept.
Ik heb alles in een Aziatische winkel kunnen kopen, behalve de rozenlikeur Mei Kuei Lu Chiew die kun je kopen op internet bij Drankdozijn.
KLIK Rozenlikeur Mei Kuei Lu Chiew Kopen
Bij gebrek aan donkere sojasaus, die was op, heb ik alleen lichte sojasaus gebruikt, ik zou het verschil niet kunnen proeven denk ik, donkere sojasaus is donkerder dan lichte sojasaus, heeft een dikkere textuur dan lichte sojasaus, is meer zout, en heeft een licht zoetje in zich.
Ingrediënten:
1 kg varkensvlees, bij voorkeur procureur
2 el. honing
2 el. stroop of maltose
2 tl. Gemberwortel geraspt (10 gram)
2 el. hoisinsaus (bij voorkeur van het merk Lee Kum Kee)
1 el. gele bonensaus (taotjo)
1 blokje (stuk 2 x 3 cm) sufu = Nam Yu (rode gefermenteerde tofu, Red soybean curd)
4 el. lichte sojasaus (of 2 el. lichte Chinese Sojasaus en 2el. Donkere Chinese Sojasaus)
2 el. meiguilu jiu / Chinese rozenlikeur = Mei Kuei Lu Chiew *)
1 tl. 5-spice (Jonnie Boer, blikje van Euroma!!)
1 el. sesamolie
1 teen knoflook
1 tl rode voedselkleurstof (optioneel)
*) Chinese rozenlikeur eventueel vervangen door droge sherry of shoaxhing rijstwijn.
De smaak wordt dan wel iets anders. De rozenlikeur is namelijk heel zoet
Vlees 1 nacht marineren.
BBQ 200 graden
Ik had een Iberico secreto, die is natuurlijk vrij dun.
Vlees indirect 8 min. daarna lakken met overgebleven marinade
Vlees indirect 8 min verder
en daarna direct kort grillen +/- 4 min totaal. Let op dat door de suikers in de marinade het vlees snel kan aanbranden
Gebruik je dikkere stukken vlees, en wil je op kerntemperatuur garen ga dan voor een kerntemperatuur van 75-80 graden.
Laatst bewerkt: