- Berichten
- 1.649
Vandaag heerlijke CD pizza's gemaakt. Voor het deeg het recept van Ceriel genomen en saus van Dominique.
Vanochtend vroeg (07.30 uur) deeg gemaakt waarbij ik de suiker heb vervangen door honing. Dat gemend met lauw water en vervolgens droge gist erbij. Het goetje 15 min laten prutelen en ondertussen bloem, semola en zout goed gemend. NA 15 min het goetje beetje voor beetje bij bloem gedaan en 10 min gekneed (mbv KitchenAid). 2 uur laten rijzen, ondertussen pizza saus van Dominique gemaakt. Om de tomaten te " ontzuren" daar ook een klein beetje honing bij gedaan. Na 30 min uit gezet en laten afkoelen. Na 2 uur het pizza deeg in 6 porties verdeeld en die met een beetje olie bestreken en weer in de koelkast gezet.
Afgelopen week de enorme kieren van mijn Summit "afgedicht" met kacheltouw. Om 17.00 uur de Summit aangestoken en al snel bleek dat het kacheltouw super werkt. Met 2 branders op half en 2 op 3/4 werd de Q al snel warmer dan 300C. Pizza uitgerold, saus en mozzarella erop en paar plakjes peperworst. Aan tafel nog wat rucola erop en aanvallen maar......
Wat zijn zelf gemaakte pizza's toch heerlijk, deze waren lekker dun en super krokant.
Pizzadeeg uitgerold en voorzien van pizzasaus en buffel mozzarella
met 2 branders op half en 2 op 3/4 al meer dan 300C. Afdichten met kacheltouw werkt super
Bijna klaar
Heerlijk die eigen gemaakte pizza's
Aanvallen maar....
Ceriel en Dominique dankzij jullie recepten weer heerlijk gegeten.
Vanochtend vroeg (07.30 uur) deeg gemaakt waarbij ik de suiker heb vervangen door honing. Dat gemend met lauw water en vervolgens droge gist erbij. Het goetje 15 min laten prutelen en ondertussen bloem, semola en zout goed gemend. NA 15 min het goetje beetje voor beetje bij bloem gedaan en 10 min gekneed (mbv KitchenAid). 2 uur laten rijzen, ondertussen pizza saus van Dominique gemaakt. Om de tomaten te " ontzuren" daar ook een klein beetje honing bij gedaan. Na 30 min uit gezet en laten afkoelen. Na 2 uur het pizza deeg in 6 porties verdeeld en die met een beetje olie bestreken en weer in de koelkast gezet.
Afgelopen week de enorme kieren van mijn Summit "afgedicht" met kacheltouw. Om 17.00 uur de Summit aangestoken en al snel bleek dat het kacheltouw super werkt. Met 2 branders op half en 2 op 3/4 werd de Q al snel warmer dan 300C. Pizza uitgerold, saus en mozzarella erop en paar plakjes peperworst. Aan tafel nog wat rucola erop en aanvallen maar......
Wat zijn zelf gemaakte pizza's toch heerlijk, deze waren lekker dun en super krokant.
Pizzadeeg uitgerold en voorzien van pizzasaus en buffel mozzarella
met 2 branders op half en 2 op 3/4 al meer dan 300C. Afdichten met kacheltouw werkt super
Bijna klaar
Heerlijk die eigen gemaakte pizza's
Aanvallen maar....
Ceriel en Dominique dankzij jullie recepten weer heerlijk gegeten.