BasBQ
Beef en Steak

Carnavals Pulled Pork

 

Michel_D

Pitmaster
Berichten
510
In het Zuiden is er carnaval en daardoor wat extra vrij en meer tijd. Een mooie gelegenheid om een procureur van 2.5 kg voor te bereiden en om te toveren tot pulled pork.
Daarnaast mis ik de pulled pork badge nog.

Gekozen voor het Noskos wedstrijd recept. Vorige keer prima bevallen dus waarom iets anders kiezen?

Woensdagochtend begonnen met ontdooien (4 uur) in de folie in een bak met koud water. Daarna het vlees in de koelkast om verder te ontdooien.
Vrijdagochtend het vlees droog gedept en ingepakt in plastic folie en geïnjecteerd met het mengsel uit het recept. De honing vervangen door appelstroop.

a51890e826f27008bcc926cacf31b67f.jpg


bfbe1d4f4c9dc1cc25fcedf888ebdb31.jpg


Na een uur of 4 de folie eraf gehaald, droog gedept en ruim in de rub gezet. Nieuwe folie erom en alles weer in de koelkast tot vanochtend.

e07434ad7d8d14f88ea94343eb7d1f2d.jpg



Om 7:30 de WSM aangemaakt met enkele stukken appel- kersenhout.

7f9311e629c78ff1490503ff1148fed7.jpg


En waar het vorige keer mis ging: geen foto van het vlees op de bbq nu dus wel

0480c74a660ef30a08485831d8637fcc.jpg


Nu binnen de temperatuur wat in de gaten houden.

Tussendoor 2x gesprayed met een appelsap, suiker, kruidenmengsel en na 5 uur bij een temperatuur van 69 graden de glaze erop. Hierbij de honing vervangen door appelstroop.

3d265a9f8d579be13b509ea32f72dda7.jpg


Om 15:30 u (7 uur bezig) bij 74 graden het vlees ingepakt in 2 lagen aluminium folie. WSM flink moeten knijpen. Temperatuur steeg ineens naar 138 graden.

Bij 88 graden beginnen met prikken en om 17 uur bij 94 graden eraf gehaald.

db1c30aeaf14e88d3ff49c6798f82b22.jpg


10 minuten uitdampen en daarna nog een uurtje ingepakt laten staan.
Daarna pullen en op smaak maken met eindsaus en extra rub.

Eindresultaat op gediend met wat zuur, ui en coleslaw op een broodje.

405fd4a4d1d64041476685dd788398fa.jpg


36ac79d91e7866076872139837e119c3.jpg


2672fe0e69023dc170f798ab66d163f2.jpg
 
Laatst bewerkt:
Succes vandaag! Het wordt een mooie dag dus moet goed komen
 
Bedankt! Ja zou mooi worden maar is nu nog behoorlijk fris.
 
Veel plezier en gaat goed komen. Honing heb ik vorige keer ook bij de glaze en saus vervangen door appelstroop. Welke briketten gebruik je deze keer?
 
Je hat geen betere dag kunnen kiezen. Wat een heerlijk weer.
Benieuwd naar het eindresultaat
 
Veel plezier en gaat goed komen. Honing heb ik vorige keer ook bij de glaze en saus vervangen door appelstroop. Welke briketten gebruik je deze keer?

Deze keer de Welkoop kokos briketten.
 
Laatst bewerkt:
In het Zuiden is er carnaval en daardoor wat extra vrij en meer tijd. Een mooie gelegenheid om een procureur van 2.5 kg voor te bereiden en om te toveren tot pulled pork.
Daarnaast mis ik de pulled pork badge nog.

Gekozen voor het Noskos wedstrijd recept. Vorige keer prima bevallen dus waarom iets anders kiezen?

Woensdagochtend begonnen met ontdooien (4 uur) in de folie in een bak met koud water. Daarna het vlees in de koelkast om verder te ontdooien.
Vrijdagochtend het vlees droog gedept en ingepakt in plastic folie en geïnjecteerd met het mengsel uit het recept. De honing vervangen door appelstroop.

a51890e826f27008bcc926cacf31b67f.jpg


bfbe1d4f4c9dc1cc25fcedf888ebdb31.jpg


Na een uur of 4 de folie eraf gehaald, droog gedept en ruim in de rub gezet. Nieuwe folie erom en alles weer in de koelkast tot vanochtend.

e07434ad7d8d14f88ea94343eb7d1f2d.jpg



Om 7:30 de WSM aangemaakt met enkele stukken appel- kersenhout.

7f9311e629c78ff1490503ff1148fed7.jpg


En waar het vorige keer mis ging: geen foto van het vlees op de bbq nu dus wel

0480c74a660ef30a08485831d8637fcc.jpg


Nu binnen de temperatuur wat in de gaten houden.

Tussendoor 2x gesprayed met een appelsap, suiker, kruidenmengsel en na 5 uur bij een temperatuur van 69 graden de glaze erop. Hierbij de honing vervangen door appelstroop.

3d265a9f8d579be13b509ea32f72dda7.jpg



Wordt straks vervolgd.
Goed bezig. Zal best lukken vandaag zo!
 
Hoe zijn deze bevallen?

Op zich wel goed. Weinig omkijken naar de WSM. Af en toe as eraf tikken.
Het verbruik moet ik morgen ff bekijken.
 
In het Zuiden is er carnaval en daardoor wat extra vrij en meer tijd. Een mooie gelegenheid om een procureur van 2.5 kg voor te bereiden en om te toveren tot pulled pork.
Daarnaast mis ik de pulled pork badge nog.

Gekozen voor het Noskos wedstrijd recept. Vorige keer prima bevallen dus waarom iets anders kiezen?

Woensdagochtend begonnen met ontdooien (4 uur) in de folie in een bak met koud water. Daarna het vlees in de koelkast om verder te ontdooien.
Vrijdagochtend het vlees droog gedept en ingepakt in plastic folie en geïnjecteerd met het mengsel uit het recept. De honing vervangen door appelstroop.

a51890e826f27008bcc926cacf31b67f.jpg


bfbe1d4f4c9dc1cc25fcedf888ebdb31.jpg


Na een uur of 4 de folie eraf gehaald, droog gedept en ruim in de rub gezet. Nieuwe folie erom en alles weer in de koelkast tot vanochtend.

e07434ad7d8d14f88ea94343eb7d1f2d.jpg



Om 7:30 de WSM aangemaakt met enkele stukken appel- kersenhout.

7f9311e629c78ff1490503ff1148fed7.jpg


En waar het vorige keer mis ging: geen foto van het vlees op de bbq nu dus wel

0480c74a660ef30a08485831d8637fcc.jpg


Nu binnen de temperatuur wat in de gaten houden.

Tussendoor 2x gesprayed met een appelsap, suiker, kruidenmengsel en na 5 uur bij een temperatuur van 69 graden de glaze erop. Hierbij de honing vervangen door appelstroop.

3d265a9f8d579be13b509ea32f72dda7.jpg


Om 15:30 u (7 uur bezig) bij 74 graden het vlees ingepakt in 2 lagen aluminium folie. WSM flink moeten knijpen. Temperatuur steeg ineens naar 138 graden.

Bij 88 graden beginnen met prikken en om 17 uur bij 94 graden eraf gehaald.

db1c30aeaf14e88d3ff49c6798f82b22.jpg


En nog een uurtje ingepakt laten staan.
Daarna pullen en op smaak maken met eindsaus en extra rub.

Eindresultaat op gediend met wat zuur, ui en coleslaw op een broodje.

405fd4a4d1d64041476685dd788398fa.jpg


36ac79d91e7866076872139837e119c3.jpg


2672fe0e69023dc170f798ab66d163f2.jpg
Dat ziet er zeer smakelijk uit. Jouw visite heeft weer mogen smullen.
 
Lekker hoor. Top dag voor een lange sessie

Verstuurd vanaf mijn AC2003 met Tapatalk
 
Gefeliciteerd!

Mooi resultaat zo, ziet er heerlijk uit. 😋
 
Gefeliciteerd met je varkentje en het ziet er heerlijk uit 😋
 
Gefeliciteerd met je knorretje. Ziet er heerlijk uit.
 
bfb214dcf9e4370e48fea966e336d669.jpg


Na 5 uur nog ongeveer 10 briketten erin gegooid.
Zo zag het vanochtend uit.

Ik heb deze briketten nu 2x gebruikt. Vorige keer viel het al op dat deze briketten een behoorlijke hoeveelheid onverbrande ‘gruis’ achterlaten. Dit was nu bij het gebruik van meer kolen nog beter zichtbaar. Het lijkt dat deze kolen van Welkoop tijdens het branden afbrokkelen. Op de foto komt het niet heel goed over maar het is best veel wat onder het rooster van de WSM lag.

698b318a9decaf30ca6addafbb272521.jpg
 
Ziet er heerlijk uit! Ben nog steeds niet begonnen aan mijn welkom briketten. Veel gruis inderdaad en de moeite waard om een extra rooser kruislings over het kolenrooster te leggen voor een keer efficiëntere verbranding van je kolen.
 
Terug
Bovenaan Onderaan