BasBQ
Beef en Steak

Candy bacon

 
 
 
 

richard0501

Gemarineerd
Berichten
1.552
Vandaag weer eens candy bacon gemaakt op de GMG Davy Crockett
afc9e3b48bf68deeb096bd89a697fa0b.jpg
42d8af3da645c30a8ffc96a878cfcfdd.jpg
0c42ee9a6ae16699863562fccf1f9da5.jpg
0b90ce9887b6b9fdcdcbcfb52888fd43.jpg
3e3469498f098100c8d814af1e3337ea.jpg
e023af322f3f936858a19350a3a7d10c.jpg
f3b5164ee182c689332facffc19605fa.jpg
7cbe337eb6c2393097810d01c99b26b5.jpg


Verstuurd vanaf mijn S30mini met Tapatalk

 
hoe maak je die, en wat voor bacon neem je daarvoor.......lijkt me erg lekker !!!

Verstuurd vanaf mijn SM-G950F met Tapatalk

 
Oef! erg lekker! Vooral bij een biertje! Nice! B-)
 
Dat mag ik wel van de dokter
 
Geweldig lekker lijkt me dat.
Is al op zeker  :(
 
gitanoiwan zei:
hoe maak je die, en wat voor bacon neem je daarvoor.......lijkt me erg lekker !!!

Verstuurd vanaf mijn SM-G950F met Tapatalk

Vrij simpel hoor , gewoon ontbijtspek in de bbq op 160 graden, na een minuut of tien begin je ze in te smeren met appelazijn, bruine basterdsuiker, kaneel en eventueel een beetje chilipoeder.  ik heb 1 zijde ingesmeerd, na 5 minuten gedraaid en weer ingesmeerd , vijf minuten later nogmaals en weer 5 minuten later weer gekeerd en voor de laatste maal ingesmeerd. zo hebben beide zijden 2 lagen gehad. dan laten garen tot je de kleur mooi vind. oppassen de suiker is gewoon dik over de 120 graden, dus je verbrandt snel je vingers. aflaten koelen en dan zijn ze min of meer niet meer plakkerig..
 
Dat ziet er erg goed uit.

Verstuurd vanaf mijn SM-G390F met Tapatalk

 
Ik ben geen snoeper, maar bacon candy... allememaggies!
 
Krijgen we dat 4 mei te snacken Richard? Lijkt me top!
 
Wat een mooie kleur spekjes die lusten we vast wel ;)
 
Lekker,.!! de twee toevoeging op mijn bucket list vandaag op het forum.

Dat "matje" waar ze opliggen lijkt me erg handig voor meerdere toepassingen als het glaseren van kip. Wat is het voor matriaal...? Of is dit een zwaar bewaakt geheim?
 
Gewoon grillmatjes , verkrijgbaar boj ondergetekende webshop...

Voordeel is dat je alles in 1 keer op en af de grill kan halen. In dit geval gebruik ik er ook eentje op de spek. Om 2 redenen:
* je kan met een beetje techniek alles in 1 keer omdraaien ( oefen wel boven de tafel zodat je de spek niet van de grond moet rapen...)
* de spek blijft mooier plat

Verstuurd vanaf mijn S30mini met Tapatalk

 
Top.

Grilmatjes it is!
 
richard0501 zei:
Vrij simpel hoor , gewoon ontbijtspek in de bbq op 160 graden, na een minuut of tien begin je ze in te smeren met appelazijn, bruine basterdsuiker, kaneel en eventueel een beetje chilipoeder.  ik heb 1 zijde ingesmeerd, na 5 minuten gedraaid en weer ingesmeerd , vijf minuten later nogmaals en weer 5 minuten later weer gekeerd en voor de laatste maal ingesmeerd. zo hebben beide zijden 2 lagen gehad. dan laten garen tot je de kleur mooi vind. oppassen de suiker is gewoon dik over de 120 graden, dus je verbrandt snel je vingers. aflaten koelen en dan zijn ze min of meer niet meer plakkerig..

Kan je vertellen wat ongeveer de hoeveelheden zijn van de appelazijn en de suiker? Thanks!
 
Terug
Bovenaan Onderaan