BasBQ
Beef en Steak

butcher paper

 
 
 

Rich

Kooltjesharker
Berichten
155
Hallo mede bbqfanaten,
Ik ben op zoek naar butcher paper, ofwel slagers papier.
Dit wil ik gebruiken voor een brisket. Het schijnt dat het vlees nog sappiger blijft en dat de rook wel door het papier doordringt wat niet bij alufolie het geval is.
Weet iemand waar je dit kan halen?
Je schijnt verschillende soorten te hebben, het zou moeten gaan om NIET gewaxed??
Alvast bedankt!!
 
Bedankt Bert!
Dat zijn heel wat brikets om in te pakken, haha
Heeft iemand hier toevallig ook ervaring in?
Is de werking idd anders dan met folie?
 
Ik heb het nog nooit op de bbq gebruikt.
Lijkt me op zich ook niet handig omdat de vellen niet makkelijk in model vouwen.
Je brisket heeft al heel wat rook gehad voordat hij vocht gaat verliezen.
Ik betwijfel of dat het voordeel op gaat leveren.
 
Briskets bedoel ik natuurlijk, niet brikets
 
BBQ with Franklin doet zijn brisket in butcher paper inpakken. Weet niet of dit zoveel beter is dan Aluminiumfolie.
 
Als het klopt wat je zegt moet je het doen en dan horen we wel hoe het is afgelopen.
 
Deze papier is 'vetvrij' ....  wat betekent dit? dat er wax op (een kant) zit?

Dit is niet het sort die Franklin gebruikt. (30# of 40# unwaxed)

Ik heb er nooit mee gewerkt maar ben ook nieuwsgerig
 
Alabama zei:
Deze papier is 'vetvrij' ....  wat betekent dit? dat er wax op (een kant) zit?

Dit is niet het sort die Franklin gebruikt. (30# of 40# unwaxed)

Ik heb er nooit mee gewerkt maar ben ook nieuwsgerig

Nee Richard, dat betekend dat hij unwaxed is.
 
Thanks Dominique!
Ik ben benieuwed wat de OP hiervan vindt als hij het gaat bestellen.
 
thanx allemaal,
Ik weet iig waar ik naar moet zoeken, dit zijn altijd leuke dingen om uit te proberen.
Smerig zal het toch nooit worden.
 
zou je niet gewoon bakpapier kunnen gebruiken?
 
zelf wil ik dit ook gaan testen, kwam het tegen in ??n van de boeken....denk dat bakpapier ook wel goed is ?
 
Hier een filmpje waar ze het gebruiken.
http://youtu.be/sMIlyzRFUjU
 
Ja Frits, Aaron Franklin.?.?... Dit is de gast waardoor ik een beetje geobsedeerd ben geraakt.
Door de aflevering van Anthony bourdain in Austin Texas. Daar kun je naar blijven kijken.
Door deze filmpjes ben ik dus nieuwsgierig gemaakt naar het gebruik van butcher paper.
Als ik het heb ondervonden zien jullie het verslag wel, waarschijnlijk in maart.
In ieder geval bedankt voor de info!
 
Terug
Bovenaan Onderaan