Twee jaar geleden ontstond het plan om een nieuwe BBQ te gaan kopen. Een Weber Summit op gas moest het gaan worden.
We koken graag buiten en na 7 jaar op een Brada gasser leek mij dat wel wat.
We stelden dit uit naar 2017 omdat ik dan 25 jaar in dienst zou zijn en van de bonus was dat wel te doen. Ik zou dan ook iets tastbaars er aan over houden.
Ik kon mij daar prima in vinden, totdat mijn vrouw vorig jaar met het BBQ magazine thuiskwam.
De verhalen en recepten leken mij wel wat. Low en slow deden we al binnen in de *ven. Maar er viel me 1 ding op; niemand werkte op gas. Na veel inleeswerk op dit en het andere forum en het boek hete kolen, was ik om. We gaan weer terug naar houtskool, maar dan wel op een kamado.
De keuze voor de kamado was vrij snel gemaakt. Een Primo XL met alle toeters en bellen. Ik had genoeg ruimte op mijn oude Brada, en ik wilde absoluut niet inleveren op ruimte op het rooster.
Maar ja, die verdient dan wel een fatsoenlijke plek in de tuin. De schuttingen waren ook niet zo best, en het bestaande afdak bied niet altijd bescherming als de wind verkeerd staat. Kortom, de tuin gaat op de schop.
En daar heb ik idee?n genoeg opgedaan op dit forum. Douglas hout en een betonnen bovenblad. Gewoon omdat het kan komt er een 2 pits gaskookplaatje naast.
Omdat stromend water wel lekker is tijdens het koken, moest er water komen en uiteraard een afvoer. Warm water is ook fijn. De ketel staat binnen en is te ver weg, dus een kleine boiler. Als we dan toch bezig zijn, dan ook maar een extra groep voor de verlichting, databekabeling en de infra is compleet.
Vorige maand ben ik begonnen met het leidingwerk en het straatwerk. De schuttingen staan inmiddels ook overeind. Nu begonnen aan het nieuwe afdak.
Normaliter helpt mijn vrouw een handje, maar die is momenteel uitgeschakeld vanwege een trombose arm.
Het werk vordert dus niet zo vlot als ik voorzien had, dus de Primo blijft wat langer op afroep staan.
Wordt vervolgt.
We koken graag buiten en na 7 jaar op een Brada gasser leek mij dat wel wat.
We stelden dit uit naar 2017 omdat ik dan 25 jaar in dienst zou zijn en van de bonus was dat wel te doen. Ik zou dan ook iets tastbaars er aan over houden.
Ik kon mij daar prima in vinden, totdat mijn vrouw vorig jaar met het BBQ magazine thuiskwam.
De verhalen en recepten leken mij wel wat. Low en slow deden we al binnen in de *ven. Maar er viel me 1 ding op; niemand werkte op gas. Na veel inleeswerk op dit en het andere forum en het boek hete kolen, was ik om. We gaan weer terug naar houtskool, maar dan wel op een kamado.
De keuze voor de kamado was vrij snel gemaakt. Een Primo XL met alle toeters en bellen. Ik had genoeg ruimte op mijn oude Brada, en ik wilde absoluut niet inleveren op ruimte op het rooster.
Maar ja, die verdient dan wel een fatsoenlijke plek in de tuin. De schuttingen waren ook niet zo best, en het bestaande afdak bied niet altijd bescherming als de wind verkeerd staat. Kortom, de tuin gaat op de schop.
En daar heb ik idee?n genoeg opgedaan op dit forum. Douglas hout en een betonnen bovenblad. Gewoon omdat het kan komt er een 2 pits gaskookplaatje naast.
Omdat stromend water wel lekker is tijdens het koken, moest er water komen en uiteraard een afvoer. Warm water is ook fijn. De ketel staat binnen en is te ver weg, dus een kleine boiler. Als we dan toch bezig zijn, dan ook maar een extra groep voor de verlichting, databekabeling en de infra is compleet.
Vorige maand ben ik begonnen met het leidingwerk en het straatwerk. De schuttingen staan inmiddels ook overeind. Nu begonnen aan het nieuwe afdak.
Normaliter helpt mijn vrouw een handje, maar die is momenteel uitgeschakeld vanwege een trombose arm.
Het werk vordert dus niet zo vlot als ik voorzien had, dus de Primo blijft wat langer op afroep staan.
Wordt vervolgt.