ranonkel
Vuurmaker
- Berichten
- 67
Omdat ik een nieuwe keuken aan het plaatsen ben kon ik niet anders dan koken op de kamado joe. Heel vervelend natuurlijk. Let dus niet op de bende om de foto's heen
Ik had nog een stukje buikspek in de vriezer en heb dit 3 dagen gemarineerd in char siu marinade van lee kum kee. Helaas bleef de mooie rode kleur uit. De smaak was er niet minder om maar volgende keer zelf eens een char siu marinade maken met kleurstof er in.
De kamado op 160 graden en 2 blokjes appel hout er in. Het spek laten garen tot 83 graden. Een volgende keer zou ik de kamado tempratuur wel lager houden tot het spek bijna klaar is.
Lekker knapperig aan de buitenkant en zacht aan de binnenkant.

Ik had nog een stukje buikspek in de vriezer en heb dit 3 dagen gemarineerd in char siu marinade van lee kum kee. Helaas bleef de mooie rode kleur uit. De smaak was er niet minder om maar volgende keer zelf eens een char siu marinade maken met kleurstof er in.
De kamado op 160 graden en 2 blokjes appel hout er in. Het spek laten garen tot 83 graden. Een volgende keer zou ik de kamado tempratuur wel lager houden tot het spek bijna klaar is.
Lekker knapperig aan de buitenkant en zacht aan de binnenkant.
Laatst bewerkt: