BasBQ
Beef en Steak

Buikspek van het spit

ranonkel

Vuurmaker
Berichten
68
Omdat ik een nieuwe keuken aan het plaatsen ben kon ik niet anders dan koken op de kamado joe. Heel vervelend natuurlijk. Let dus niet op de bende om de foto's heen😂

Ik had nog een stukje buikspek in de vriezer en heb dit 3 dagen gemarineerd in char siu marinade van lee kum kee. Helaas bleef de mooie rode kleur uit. De smaak was er niet minder om maar volgende keer zelf eens een char siu marinade maken met kleurstof er in.

De kamado op 160 graden en 2 blokjes appel hout er in. Het spek laten garen tot 83 graden. Een volgende keer zou ik de kamado tempratuur wel lager houden tot het spek bijna klaar is.

Lekker knapperig aan de buitenkant en zacht aan de binnenkant.

20230425_151434.jpg

20230425_181526.jpg

IMG-20230425-WA0011.jpg

IMG-20230425-WA0009.jpg
 
Laatst bewerkt:
Dat ziet er fijn uit, mooi sappig ook zo te zien!
 
Ja die mag blijven hoor😋. Ik denk alleen dat je de rode kleur met spit zo moeilijker gaat krijgen, omdat je deels direct en relatief heet bezig bent. Hierdoor wordt je marinade telkens even erg heet en gaat karsmeliseren.
Niet perce minder lekker.

Persoonlijk zou ik de temperatuur wat lager houden, 120 graden. Of desnoods zonder spit indirect. Je marinade gaat dan iets minder karsmeliseren denk ik.

Of gewoon schijt hebben aan de kleur, aan het spit is gewoon het lekkerste 😂😂
 
Lekker hoor, dat ziet er heerlijk uit.
 
Terug
Bovenaan Onderaan