BasBQ
Beef en Steak

Buffalo Wings om weekend af te toppen

 
 

KamadoNovice

Pitmaster
Berichten
868
Drie dagen achter elkaar de BBQ aan is toch wel mijn nieuwe record. Omdat de Sateh gisteren heerlijk was besloten om vandaag een andere klassieker uit de oude doos te maken. Maar dan wel op de Kamado en met alle tips en tricks van dit forum in de achterzak. Dus streven was om houtskool te gebruiken om op de roosteren en niet de kip in een stuk kool om te zetten. Is in verleden nog weleens gelukt :D
Anyway de familie niet te heet en te kruidig, de kleinste met die lekkere rode saus en deze pitmaster graag op zijn amerikaans (alltime favourite uit ThankGodsItsFriday en Outback steakhouse in Florida). Had daar altijd nog kwartier last van de lippen na het eten van die dingen. Saus gekocht van BabyRay en bij proeven al flink pittig. Alles was uiteindelijk heerlijk gelukt, inderdaad 10 minuten burning lips maar genieten. Ook lekker voor een goede snack als er weer een voetbal finale is of zoiets. Salade erbij met sinaasappel en noten met als side tomaten/mozzarello. Hier de foto's
ECFE047D-6547-41CA-AC14-BF5628A9A341_zpsrivmsslx.jpg

FC19E308-7FF7-4445-8C3A-E3CCBAFB8372_zps5polvoq6.jpg

8F299B14-6F24-48E4-A382-7DE0CB3AFE31_zpsthz9qbkz.jpg

17E92329-A0F3-4203-B5F5-B7127D39B95A_zpsm8y6exkk.jpg

E62C506D-35C3-4BDE-BBF3-017694EC7C69_zpsarhdkqrn.jpg

6018B0ED-F972-4B38-A8CD-0A2D8541C5FA_zpskzkaayap.jpg

DF03B225-9A72-405A-8987-EE622935919A_zpsnowljwfp.jpg

49F99EAF-504E-48C3-AFBB-083CDC277003_zpsh7z61teb.jpg
 
Lekker hoor
 
Smakelijk hapje!
 
Lekker hoor !
 
Ziet er goed uit! Vooral die wings in de saus. Nodigt uit om ook te proberen.. Zijn er nog tips of trucs? Of gewoon indirect 180-190graden in de saus garen tot juiste kerntemp?
 
BearGrills zei:
Ziet er goed uit! Vooral die wings in de saus. Nodigt uit om ook te proberen.. Zijn er nog tips of trucs? Of gewoon indirect 180-190graden in de saus garen tot juiste kerntemp?
Ik heb ze eerst indirect laten garen tot bijna gereed en toen de saus op laten warmen en laatste stukje de kip in de saus verder laten gaan. Op die manier had je een lekker krokantje en daar de glaze op die dan ook lekker warm is. Had een beetje boter bij de saus gedaan en dat erin laten smelten.
 
Ziet er goed uit.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
lekkere kippies hoor  :)
 
Lekker lekker die lust ik wel
 
Terug
Bovenaan Onderaan