- Berichten
- 2.292
Ik vond een nieuwe rub in de supermarkt, Jamaica Jerk Rub van verstegen. Daar moest iets mee gedaan worden natuurlijk! Receptje gevonden voor glazed Jerk ham van Jamie Oliver en hup, naar de slager... En natuurlijk heeft ie dan geen ham.....
Maar goed, wel varkensnek met een stuk bot eraan dus deze maar meegenomen. Het recept heb ik dus maar een beetje aangepast. Marinade gemaakt met de jerk rub, selderij, tijm, ui, knoflook, rode peper, suiker, pezo, laurier, olie, azijn en krusko (soort perenwijn/likeur). Het stuk vlees er mee in gesmeerd en dan 24 uur in de koelkast.
Vanmiddag uit de koelkast gehaald en een laagje marinade eraf gehaald. Het ei op 140 graden gebracht en ongeveer 3 uurtjes erop met een klein beetje rookhout. Het laatste half uur 2x ingesmeerd met een mengseltje van zoete chilisaus, met 1 el abrikozenjam en 3 el krusko. Bij een kern van 72 graden het vlees eraf gehaald en laten rusten. Saus gemaakt van de overgebleven glaze met smokey en gewone bbqsaus, ketjap en sambal. Het vlees in plakken gesneden en op een broodje ermee!
Het vlees was mals, sappig en zacht alleen had ik gehoopt dat de smaak van de kruiden iets meer in het vlees was gekomen. Met de saus erbij was het heerlijk maar het vlees zelf was een beetje vlak.
Hieronder de foto's!
Maar goed, wel varkensnek met een stuk bot eraan dus deze maar meegenomen. Het recept heb ik dus maar een beetje aangepast. Marinade gemaakt met de jerk rub, selderij, tijm, ui, knoflook, rode peper, suiker, pezo, laurier, olie, azijn en krusko (soort perenwijn/likeur). Het stuk vlees er mee in gesmeerd en dan 24 uur in de koelkast.
Vanmiddag uit de koelkast gehaald en een laagje marinade eraf gehaald. Het ei op 140 graden gebracht en ongeveer 3 uurtjes erop met een klein beetje rookhout. Het laatste half uur 2x ingesmeerd met een mengseltje van zoete chilisaus, met 1 el abrikozenjam en 3 el krusko. Bij een kern van 72 graden het vlees eraf gehaald en laten rusten. Saus gemaakt van de overgebleven glaze met smokey en gewone bbqsaus, ketjap en sambal. Het vlees in plakken gesneden en op een broodje ermee!
Het vlees was mals, sappig en zacht alleen had ik gehoopt dat de smaak van de kruiden iets meer in het vlees was gekomen. Met de saus erbij was het heerlijk maar het vlees zelf was een beetje vlak.
Hieronder de foto's!







