BasBQ
Beef en Steak

Brisket

 
 
 
 

Frits

Administrator
Forumleiding
Berichten
19.963
Zaterdag heb ik een grote borstlap gekocht vandaag ga ik die klaarmaken als Brisket

IMG_3054.JPG


Injecteren met bouillon en insmeren met BigBobSlather

IMG_3055.JPG


08:00  42 F    5 C
08:30  62 F  16 C
09:00 107 F  41 C
09:30 122 F  50 C
10:00 137 F  58 C
10:30 142 F  61 C
11:00 143 F  61 C

to be continued
 
Dat gaat snel, toch?
 
Ter oefening en onser vermaak neem ik aan  :p (ik had begrepen dat je de prijs/kwaliteit verhouding niet zo geweldig vond)
 
Inderdaad een stuk minder vet dan op de US equivalent. Spannend!
 
Ja, ging de vorige keer ook snel zit gewoon al en dik uur in de zone

08:00  42 F    5 C
08:30  62 F  16 C
09:00 107 F  41 C
09:30 122 F  50 C
10:00 137 F  58 C
10:30 142 F  61 C
11:00 143 F  61 C
11:30 143 F  61 C

 
Wel fijn dat ook hier die zone weer op zo'n beetje dezelfde temperatuur zit.
 
Boldeagle zei:
Ter oefening en onser vermaak neem ik aan  :p (ik had begrepen dat je de prijs/kwaliteit verhouding niet zo geweldig vond)

Kijk ik begrijp dat zo'n stuk vlees bevroren uit de states hier naar toe sturen best duur is. Maar je houd er veel minder aan over dan van een Procureur die ook nog eens goedkoper is.

Dit is vooral om te kijken hoe de smaak van een Nederlandse Berta is in vergelijking tot een Amerikaanse
 
leuk en mooi project weer Frits, ik ga je volgen
 
Frits zei:
Boldeagle zei:
Ter oefening en onser vermaak neem ik aan  :p (ik had begrepen dat je de prijs/kwaliteit verhouding niet zo geweldig vond)

Kijk ik begrijp dat zo'n stuk vlees bevroren uit de states hier naar toe sturen best duur is. Maar je houd er veel minder aan over dan van een Procureur die ook nog eens goedkoper is.

Dit is vooral om te kijken hoe de smaak van een Nederlandse Berta is in vergelijking tot een Amerikaanse

AHA, dat NL stukje had ik niet begrepen. ik ben erg benieuwd naar het resultaat !
 
Update:

08:00  42 F    5 C
08:30  62 F  16 C
09:00 107 F  41 C
09:30 122 F  50 C
10:00 137 F  58 C
10:30 142 F  61 C
11:00 143 F  61 C
11:30 143 F  61 C
12:00 142 F  61 C
 
je blijft lekker hangen  :)
 
08:00  42 F    5 C
08:30  62 F  16 C
09:00 107 F  41 C
09:30 122 F  50 C
10:00 137 F  58 C
10:30 142 F  61 C
11:00 143 F  61 C
11:30 143 F  61 C
12:00 142 F  61 C
12:30 142 F  61 C
13:00 143 F  61 C
13:30 143 F  61 C
14:00 143 F  61 C
14:30 142 F  61 C

Edit Update 14:35
 
steert zei:
hij blijft erg mooi in de zone hangen 8)

Dat deed mijn eerste Brisket ook, maar er zit beweging in.

08:00  42 F    5 C
08:30  62 F  16 C
09:00 107 F  41 C
09:30 122 F  50 C
10:00 137 F  58 C
10:30 142 F  61 C
11:00 143 F  61 C
11:30 143 F  61 C
12:00 142 F  61 C
12:30 142 F  61 C
13:00 143 F  61 C
13:30 143 F  61 C
14:00 143 F  61 C
14:30 142 F  61 C
15:10 144 F  62 C
15:30 146 F  65 C Inpakken maar :)
 
Dat lijkt best wel op koken, dat inpakken ;)
 
vol verwachting klopt mijn hart
 
Citaat van: steert op Vandaag om 14:47
hij blijft erg mooi in de zone hangen

Dat deed mijn eerste Brisket ook, maar er zit beweging in.

08:00  42 F    5 C
08:30  62 F  16 C
09:00 107 F  41 C
09:30 122 F  50 C
10:00 137 F  58 C
10:30 142 F  61 C
11:00 143 F  61 C
11:30 143 F  61 C
12:00 142 F  61 C
12:30 142 F  61 C
13:00 143 F  61 C
13:30 143 F  61 C
14:00 143 F  61 C
14:30 142 F  61 C
15:10 144 F  62 C
15:30 146 F  65 C Inpakken maar
16:00 152 F  68 C
16:30 160 F  71 C
17:30.168 F.  75 C
18:00 175 F  78 C
18:30 180 F  80 C
19:00 185 F  83 C
19:25 190 F  85 C
 
Zo tien over acht was klaar, nu ligt hij nog een uurtje te rusten.
 
en daarna kan je proeven  :)
 
Terug
Bovenaan Onderaan