BasBQ
Beef en Steak

Brisket

Frits

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
Berichten
18.657
Zaterdag heb ik een grote borstlap gekocht vandaag ga ik die klaarmaken als Brisket

IMG_3054.JPG


Injecteren met bouillon en insmeren met BigBobSlather

IMG_3055.JPG


08:00  42 F    5 C
08:30  62 F  16 C
09:00 107 F  41 C
09:30 122 F  50 C
10:00 137 F  58 C
10:30 142 F  61 C
11:00 143 F  61 C

to be continued
 

Dominique

BBQ Junkie
 
 
 
Berichten
6.753
Dat gaat snel, toch?
 

Boldeagle

Gerijpt
 
 
 
 
 
Berichten
4.066
Ter oefening en onser vermaak neem ik aan  :p (ik had begrepen dat je de prijs/kwaliteit verhouding niet zo geweldig vond)
 

noskos

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
 
 
Berichten
11.691
Inderdaad een stuk minder vet dan op de US equivalent. Spannend!
 

Frits

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
Berichten
18.657
Ja, ging de vorige keer ook snel zit gewoon al en dik uur in de zone

08:00  42 F    5 C
08:30  62 F  16 C
09:00 107 F  41 C
09:30 122 F  50 C
10:00 137 F  58 C
10:30 142 F  61 C
11:00 143 F  61 C
11:30 143 F  61 C

 

noskos

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
 
 
Berichten
11.691
Wel fijn dat ook hier die zone weer op zo'n beetje dezelfde temperatuur zit.
 

Frits

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
Berichten
18.657
Boldeagle zei:
Ter oefening en onser vermaak neem ik aan  :p (ik had begrepen dat je de prijs/kwaliteit verhouding niet zo geweldig vond)

Kijk ik begrijp dat zo'n stuk vlees bevroren uit de states hier naar toe sturen best duur is. Maar je houd er veel minder aan over dan van een Procureur die ook nog eens goedkoper is.

Dit is vooral om te kijken hoe de smaak van een Nederlandse Berta is in vergelijking tot een Amerikaanse
 

Leo

Forum Meubilair
 
 
 
Berichten
11.363
leuk en mooi project weer Frits, ik ga je volgen
 

Boldeagle

Gerijpt
 
 
 
 
 
Berichten
4.066
Frits zei:
Boldeagle zei:
Ter oefening en onser vermaak neem ik aan  :p (ik had begrepen dat je de prijs/kwaliteit verhouding niet zo geweldig vond)

Kijk ik begrijp dat zo'n stuk vlees bevroren uit de states hier naar toe sturen best duur is. Maar je houd er veel minder aan over dan van een Procureur die ook nog eens goedkoper is.

Dit is vooral om te kijken hoe de smaak van een Nederlandse Berta is in vergelijking tot een Amerikaanse

AHA, dat NL stukje had ik niet begrepen. ik ben erg benieuwd naar het resultaat !
 

Frits

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
Berichten
18.657
Update:

08:00  42 F    5 C
08:30  62 F  16 C
09:00 107 F  41 C
09:30 122 F  50 C
10:00 137 F  58 C
10:30 142 F  61 C
11:00 143 F  61 C
11:30 143 F  61 C
12:00 142 F  61 C
 

Leo

Forum Meubilair
 
 
 
Berichten
11.363
je blijft lekker hangen  :)
 

Frits

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
Berichten
18.657
08:00  42 F    5 C
08:30  62 F  16 C
09:00 107 F  41 C
09:30 122 F  50 C
10:00 137 F  58 C
10:30 142 F  61 C
11:00 143 F  61 C
11:30 143 F  61 C
12:00 142 F  61 C
12:30 142 F  61 C
13:00 143 F  61 C
13:30 143 F  61 C
14:00 143 F  61 C
14:30 142 F  61 C

Edit Update 14:35
 

Frits

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
Berichten
18.657
steert zei:
hij blijft erg mooi in de zone hangen 8)

Dat deed mijn eerste Brisket ook, maar er zit beweging in.

08:00  42 F    5 C
08:30  62 F  16 C
09:00 107 F  41 C
09:30 122 F  50 C
10:00 137 F  58 C
10:30 142 F  61 C
11:00 143 F  61 C
11:30 143 F  61 C
12:00 142 F  61 C
12:30 142 F  61 C
13:00 143 F  61 C
13:30 143 F  61 C
14:00 143 F  61 C
14:30 142 F  61 C
15:10 144 F  62 C
15:30 146 F  65 C Inpakken maar :)
 

noskos

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
 
 
Berichten
11.691
Dat lijkt best wel op koken, dat inpakken ;)
 

Leo

Forum Meubilair
 
 
 
Berichten
11.363
vol verwachting klopt mijn hart
 

Frits

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
Berichten
18.657
Citaat van: steert op Vandaag om 14:47
hij blijft erg mooi in de zone hangen

Dat deed mijn eerste Brisket ook, maar er zit beweging in.

08:00  42 F    5 C
08:30  62 F  16 C
09:00 107 F  41 C
09:30 122 F  50 C
10:00 137 F  58 C
10:30 142 F  61 C
11:00 143 F  61 C
11:30 143 F  61 C
12:00 142 F  61 C
12:30 142 F  61 C
13:00 143 F  61 C
13:30 143 F  61 C
14:00 143 F  61 C
14:30 142 F  61 C
15:10 144 F  62 C
15:30 146 F  65 C Inpakken maar
16:00 152 F  68 C
16:30 160 F  71 C
17:30.168 F.  75 C
18:00 175 F  78 C
18:30 180 F  80 C
19:00 185 F  83 C
19:25 190 F  85 C
 

Frits

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
Berichten
18.657
Zo tien over acht was klaar, nu ligt hij nog een uurtje te rusten.
 

Leo

Forum Meubilair
 
 
 
Berichten
11.363
en daarna kan je proeven  :)
 
Bovenaan Onderaan