- Berichten
- 322
Gisteren voor de allereerste keer een brisket gemaakt van6,5 kg, dat was vroeg opstaan zeg
had er 12 uur voor uitgetrokken in totaal ๐ฐ
Had hem al paar weekjes geleden bij de slager gehaald
In de rub en met 4 stukken Hickory 5,5 uur op de Q met af en toe een spray en injecteren met fond
Als de bark voldoende is gaan we inpakken in de folie met roomboter
Ondertussen alvast de whisky bbq saus gemaakt voor de burnt ends
Uiteraard asperges als side dish en gevulde jalapenopeper met kaas en bacon inclusief 4 kazen paddestoelen
Alles op de barbie geladen voor het laatste gedeelte
En daar is ie dan na flink tijdje rusten
De burnt ends in de saus afbakken
Opmaken van het bord en de burnt ends opgediend
Zo dan ...
wat een dag zeg !
Hij had wel iets sappiger gemogen in het dikke gedeelte maar was zeker geen mislukking, volgende keer neem ik een iets vetter stuk vlees.
Maar de burnt ends


Zover mijn bijdrage dit weekend en hopen op m'n koei!

Had hem al paar weekjes geleden bij de slager gehaald
In de rub en met 4 stukken Hickory 5,5 uur op de Q met af en toe een spray en injecteren met fond
Als de bark voldoende is gaan we inpakken in de folie met roomboter
Ondertussen alvast de whisky bbq saus gemaakt voor de burnt ends
Uiteraard asperges als side dish en gevulde jalapenopeper met kaas en bacon inclusief 4 kazen paddestoelen
Alles op de barbie geladen voor het laatste gedeelte
En daar is ie dan na flink tijdje rusten

De burnt ends in de saus afbakken
Opmaken van het bord en de burnt ends opgediend

Zo dan ...

Hij had wel iets sappiger gemogen in het dikke gedeelte maar was zeker geen mislukking, volgende keer neem ik een iets vetter stuk vlees.
Maar de burnt ends



Zover mijn bijdrage dit weekend en hopen op m'n koei!
