- Berichten
- 6.637
Ik wilde mijn 50ste bbq vieren met een mooie brisket sessie. Het zat allemaal een klein beetje tegen, dus de 50ste sessie van dit jaar is een lekker stukje eendeborst geworden. De 51e sessie een mooie stukje voorpret voor het Dutch Bacon weekend. En nu eindelijk de 52e sessie van dit jaar wordt een brisket run.
Het begon allemaal met een mooie packer van Beaf&Steak van 3500 gram.
Na een een beetje trimmen zag deze er zo uit, ik hoop zo dat ik Noskos zijn aanwijzingen goed opgeschreven heb. Ik ben er in iedergeval druk mee geweest. Hier zie je de flat met nog een stukje point (hoop ik ).
Na dit slacht festijn, hield ik dit aan afval over (links onder zie je nog net mijn toeschouwer die maar al te graag had willen helpen, maar dichter bij mocht hij niet komen ).
Ik heb de brisket ge?njecteerd (niet gebeurd, ik had zo geknoeid dat ik daar eerst even druk mee ben geweest en dus vergeten ben om even een foto-tje te schieten van deze tussenstap). Na het injecteren heb ik de brisket drooggedept en voorzien van een southern succor rub. En omdat ik zo van dat soort vrolijke plaatjes houd, ga ik jullie ook met deze tussenstap lastig vallen .
Vervolgens hebben we het geheel eens lekker in een kruidenjasje geplaatst en mocht het geheel een nachtje rusten in de koelkast.
Vanochten om 7:15 stond ik buiten het spul klaar te zetten, maar het is hier dermate pieeeeeep weer dat ik maar ben begonnen met een parasol bedoeld als mega-paraplu. Iets verlaat in de planning stond het hele spulletje hier iets voor achten er zo bij:
En om even de afmeting van de brisket weer te geven.....
Na zo'n 5 uurtjes mocht de brisket in een jasje van alu-folie, met een beetje injectiemix erbij.
En zo mocht de briket weer verder met haar warmte behandeling:
Hieronder nog even een grafiekje van de sessie tot nu toe (wordt automagisch bij gewerkt tot nu), waarbij opgemerkt moet worden dat de pit temperatuur in het begin niet helemaal klopt. Ik had mijn brisket vanwege de grote op mijn pit probe gelegd (eerste half uur). Iets na 5 uurtjes in de sessie had ik een magische temperatuur drop van 20 graden en kort daar na heb ik ingepakt, momenteel moet mijn fan iets harder werken omdat ik hem behoorlijk geknepen heb omdat de deksel een tijdje open is geweest. Ik wil geen enorme overshoots..
[bbqsession]70[/bbqsession]
Het begon allemaal met een mooie packer van Beaf&Steak van 3500 gram.
Na een een beetje trimmen zag deze er zo uit, ik hoop zo dat ik Noskos zijn aanwijzingen goed opgeschreven heb. Ik ben er in iedergeval druk mee geweest. Hier zie je de flat met nog een stukje point (hoop ik ).
Na dit slacht festijn, hield ik dit aan afval over (links onder zie je nog net mijn toeschouwer die maar al te graag had willen helpen, maar dichter bij mocht hij niet komen ).
Ik heb de brisket ge?njecteerd (niet gebeurd, ik had zo geknoeid dat ik daar eerst even druk mee ben geweest en dus vergeten ben om even een foto-tje te schieten van deze tussenstap). Na het injecteren heb ik de brisket drooggedept en voorzien van een southern succor rub. En omdat ik zo van dat soort vrolijke plaatjes houd, ga ik jullie ook met deze tussenstap lastig vallen .
Vervolgens hebben we het geheel eens lekker in een kruidenjasje geplaatst en mocht het geheel een nachtje rusten in de koelkast.
Vanochten om 7:15 stond ik buiten het spul klaar te zetten, maar het is hier dermate pieeeeeep weer dat ik maar ben begonnen met een parasol bedoeld als mega-paraplu. Iets verlaat in de planning stond het hele spulletje hier iets voor achten er zo bij:
En om even de afmeting van de brisket weer te geven.....
Na zo'n 5 uurtjes mocht de brisket in een jasje van alu-folie, met een beetje injectiemix erbij.
En zo mocht de briket weer verder met haar warmte behandeling:
Hieronder nog even een grafiekje van de sessie tot nu toe (wordt automagisch bij gewerkt tot nu), waarbij opgemerkt moet worden dat de pit temperatuur in het begin niet helemaal klopt. Ik had mijn brisket vanwege de grote op mijn pit probe gelegd (eerste half uur). Iets na 5 uurtjes in de sessie had ik een magische temperatuur drop van 20 graden en kort daar na heb ik ingepakt, momenteel moet mijn fan iets harder werken omdat ik hem behoorlijk geknepen heb omdat de deksel een tijdje open is geweest. Ik wil geen enorme overshoots..
[bbqsession]70[/bbqsession]