BasBQ
Beef en Steak

Brisket time!

 
 

Reboot

Pitmaster
Berichten
575
Het voelt net als Sinterklaas toen ik nog klein was, leuk maar bovenal spannend. Helaas dreigt er nu niemand om je mee te nemen naar Spanje want met de weersverwachting van morgen is dat eerder een kado dan een straf.
Maar morgen is het dan zo ver, m'n allereerste brisket.
Vandaag vol verwachting achter de voordeur gezetten totdat m'n pakketje van Aalvink was bezorgd. Een groot stuk brisket van circa 3kg (en nog een bavette en cowboy steak).
6e8927d20adbecd409b5091e2c08e06b.jpg

Gisteren nog even wat rond geneusd op het web het grote bbq boel van Steven nog even doorgebladerd en dat van Aaron Franklin en besloten de brisket op de Franklin manier te gaan bereiden. Weinig poespas, peper, zout en inpakken met butcher paper (heel misschien voeg ik nog vleugje paprika toe aan de rub).

6fe2a8738489edac2e7d6ce8b2513a5b.jpg


Nu maar hopen dat het snel morgen wordt dan kan ik aan de slag!
 
lekker hoor, succes morgen  :)
 
Spannend. Succes morgen.
 
Succes morgen, dat hij maar super lekker mag worden
 
Succes, en laat de foto's maar komen!
 
succes vandaag  ;)
 
Succes ! Ben benieuwd !
 
Succes! Ik hou t in de gaten
 
Ceriel zei het al, het was vroeg uit de veren vanochtend.
De Q had ik gisteren al helemaal schoongemaakt en klaar gezet. Dat scheelde wel ik hoefde de Q alleen maar aan te steken en op temp te laten komen.
Ondertussen heb ik de brisket een beetje getrimd. Hij was al aardig schoon maar het en der zaten er nog wat vliesjes en harde stukjes vet. Wat meteen opviel was dat er geen vetkap op zit zoals je dat ziet op YouTube bij de briskets in Amerika. Misschien komt het omdat ik geen whole packer heb gekocht.
7a0143d3e4496a6dd9f8a9b814066b95.jpg


Daarna heb ik de brisket in een de run gezet a la Aaron Franklin dus 50/50 peper en zout. Ik had grove peper en zout gebruikt die ik eerst nog even in de vijzel iets fijner heb gemaakt.
1fe73e38448eafb3027df2963f72fad4.jpg

65836a9c7cca53e3df37b4de2867e3e3.jpg


Na een uurtje was de Q op temp en heb ik de brisket erop gelegd. Helaas ben ik daar vergeten een foto van te maken omdat ik aan het klooien was met wel of geen water in de druippan. Ik had besloten er toch wat water in te doen maar te veel naar m'n zin. Dus toen moest alles er weer af en wat water eruit.
Tegen de tijd dat ik besefte dat ik de foto was vergeten was was ik al weer een klein uur verder. Ik kon het niet laten dus heb ik toch nog ff de deksel omhoog gedaan voor een foto.
08742329d15dc8d1e5c60acee9692802.jpg


En nu maar wachten.
231d515c276334ba2a8649d5a9f71811.jpg
 
Succes! En dat je de verwachte storm maar voor mag blijven
 
Ik maak me wel een beetje zorgen de brisket gaat wel erg snel. Hij zit nu al op 60c
4c5808a68e62c5660cfa931c56e92b01.jpg


Ik hoop niet dat hij ook door de 'zone' heen schiet want anders is er weinig slow aan.

Update:
Paniek voor niets hij zit nu in de zone!
9a09cbab178b9c7e8fec61a606ba2819.jpg
 
Succes. Blijf dit lekker volgen  :D
 
Stady she goes, waar ik me vanochtend nog zorgen maakte of het biet te hard ging maak ik me nu zorgen of hij vanavond wel op tijd klaar is.
De brisket nam echt een spurt naar de zone en blees daar goed hangen. De vuistregel 1 uur per pond gaat vandaag bij mij niet op lijkt het.
Bij 70c heb ik de brisket ingepakt. Wat een geur kwam er vanaf zeg, echt geweldig. Ik heb de brisket goed ingepakt in het butcher paper en nu op naar de 90-95c.
85cc0dcc60d563dc69d69187a2830891.jpg

f7585a2e92f4525d20025c77f8cef429.jpg

aaafd431b82381e7fc2c3ceb4d837931.jpg

568f1f5efd12c9e53c1a89d830452ae7.jpg
 
Terug
Bovenaan Onderaan