Na wat uurtjes op youtube en het forum besteed te hebben aan het kijken naar filmpjes en instructies ga ik vandaag voor het eerst zelf aan de gang met een brisket. Mede door de sites van oa Mac en Noskos was het me wel duidelijk geworden dat dit een lastig stuk vlees kan zijn om klaar te maken op de Q des te groter de uitdaging wat het ook wel weer leuk maakt.
Ik had al mooie stukken vlees gezien via tips van het forum over (online) slager die mooie stukken amerikaanse briskit hebben. Maar ondanks dat wilde ik eerst kijken of ik er met de slager om de hoek wat kon regelen. Na wat tekst en uitleg over de telefoon gaf de beste man aan dat hij een speciaal stuk voor me ging snijden. Met dit als resultaat.


Naar mijn mening zat het aardig in buurt van een Amerikaanse brisket maar ik twijfelde toch wel een beetje :-/. Zodoende heb ik op het forum wat raad gezocht. Bert en Frits waren zo vriendelijk om vlot te reageren waarna het mij duidelijk werd wat de verschillen waren maar de conclusie was toch dat dit een briskit is, ik blij ? kon ik toch aan de gang voor m?n koetje.
Ik heb het vlees ge?njecteerd met de volgende ingredienten.

Daarnaast heb ik later nog op advies van Frits geklaard boter ingespoten aangezien het Nederlandse vlees niet zo goed dooraderd is als dat in USA.

Het recept van de rub komt van een site van 1 van de forumleden (weet even niet meer wie) de samenstelling is gebaseerd op BigT multi purpose rub.


Vanmorgen toen de vogels net hun ogen open deden en de maan nog aan de hemel stond was het dan eindelijk zo ver om de Q aan te steken
.
Vandaag ga ik ook voor het eerst aan de gang met de kokos brikketen van eco dus ik ben benieuw


Om 07:00 was de Q mooi op temperatuur en is het vlees erop gegaan, here we go...
Ik had al mooie stukken vlees gezien via tips van het forum over (online) slager die mooie stukken amerikaanse briskit hebben. Maar ondanks dat wilde ik eerst kijken of ik er met de slager om de hoek wat kon regelen. Na wat tekst en uitleg over de telefoon gaf de beste man aan dat hij een speciaal stuk voor me ging snijden. Met dit als resultaat.


Naar mijn mening zat het aardig in buurt van een Amerikaanse brisket maar ik twijfelde toch wel een beetje :-/. Zodoende heb ik op het forum wat raad gezocht. Bert en Frits waren zo vriendelijk om vlot te reageren waarna het mij duidelijk werd wat de verschillen waren maar de conclusie was toch dat dit een briskit is, ik blij ? kon ik toch aan de gang voor m?n koetje.
Ik heb het vlees ge?njecteerd met de volgende ingredienten.

Daarnaast heb ik later nog op advies van Frits geklaard boter ingespoten aangezien het Nederlandse vlees niet zo goed dooraderd is als dat in USA.

Het recept van de rub komt van een site van 1 van de forumleden (weet even niet meer wie) de samenstelling is gebaseerd op BigT multi purpose rub.


Vanmorgen toen de vogels net hun ogen open deden en de maan nog aan de hemel stond was het dan eindelijk zo ver om de Q aan te steken

Vandaag ga ik ook voor het eerst aan de gang met de kokos brikketen van eco dus ik ben benieuw


Om 07:00 was de Q mooi op temperatuur en is het vlees erop gegaan, here we go...