BasBQ
Beef en Steak

Brisket testje op de BOSS

 
 
 

Rockabimmy

Kooltjesharker
Berichten
229
Beste lieden,

Nadat we eerder dit jaar een flinke test op de BOSS hadden gedaan met verschillende stukken vlees, besloten we afgelopen zaterdag
eens te gaan kijken of we onze brisket skills wat konden verbeteren.

We hadden 2 mooie briskets geregeld bij ons vaste adresje Bbquality en het plan gezet om 1 brisket niet te gaan wrappen.
Spannend !

8A3593AE-58D8-4BD0-8792-C0BC72E1A420.jpg

Boss lekker hoog opgestookt en daarna de temp laten dalen tot +-120 graden op het rooster.

D5B567EA-75E6-4FA4-ADD5-AA6FF2E9B787.jpg

Beide stukken vlees erin, allebei ge?njecteerd met runderbouillon en een simpele rub van zout en peper.

BEF516A7-C9A7-4195-A165-B6030A6DE1CE.jpg

Na een uur of 6-7 zat er al een goeie bark om allebei en hebben we er 1 ingepakt.

4645B95A-99EF-4721-BD3A-0629384BE903.jpg

Eind resultaat, allebei lekker! Dit keer niet droog en bij allebei kon je een plakje mooi los trekken zonder enige weerstand.

De ingepakte brisket was zachter en minder bruut van smaak.  De niet gewrapte brisket had een harde korst en was zwaarder qua smaak, toch viel
ons het qua droogheid zeker niet tegen.
Al met al een leuke dag weer en we zijn weer wat wijzer!
 
mooi project op een pracht van een bbq  :)
 
Leuk om te experimenteren. En die BBQ mag je met recht een Boss noemen 😉
 
Jaakke zei:
Machtige Q, enig nadeel wat ik me kan bedenken is dat het wel een dure hobby wordt als je zo veel ruimte op je Q hebt :D

Haha ja dat is zeker een risico! Gelukkig delen we de kosten altijd met vrienden, meteen ook genoeg buiken om te vullen!
 
Goed bezig!
 
Ziet er lekker uit!
 
Mooie rookring ook! Had graag een restje gewild  :p
 
Lekker hoor en super mooie rook ring  :D
 
Mooie Q, die BOSS!
 
Waarom alleen een brisket terwijl je er een hele koe in kunt stoppen? :D
Nee, mooi gedaan hoor!
 
Ziet er prima uit, mooie cinderblockbbq!
 
Terug
Bovenaan Onderaan