- Berichten
- 229
Beste lieden,
Nadat we eerder dit jaar een flinke test op de BOSS hadden gedaan met verschillende stukken vlees, besloten we afgelopen zaterdag
eens te gaan kijken of we onze brisket skills wat konden verbeteren.
We hadden 2 mooie briskets geregeld bij ons vaste adresje Bbquality en het plan gezet om 1 brisket niet te gaan wrappen.
Spannend !
Boss lekker hoog opgestookt en daarna de temp laten dalen tot +-120 graden op het rooster.
Beide stukken vlees erin, allebei ge?njecteerd met runderbouillon en een simpele rub van zout en peper.
Na een uur of 6-7 zat er al een goeie bark om allebei en hebben we er 1 ingepakt.
Eind resultaat, allebei lekker! Dit keer niet droog en bij allebei kon je een plakje mooi los trekken zonder enige weerstand.
De ingepakte brisket was zachter en minder bruut van smaak. De niet gewrapte brisket had een harde korst en was zwaarder qua smaak, toch viel
ons het qua droogheid zeker niet tegen.
Al met al een leuke dag weer en we zijn weer wat wijzer!
Nadat we eerder dit jaar een flinke test op de BOSS hadden gedaan met verschillende stukken vlees, besloten we afgelopen zaterdag
eens te gaan kijken of we onze brisket skills wat konden verbeteren.
We hadden 2 mooie briskets geregeld bij ons vaste adresje Bbquality en het plan gezet om 1 brisket niet te gaan wrappen.
Spannend !

Boss lekker hoog opgestookt en daarna de temp laten dalen tot +-120 graden op het rooster.

Beide stukken vlees erin, allebei ge?njecteerd met runderbouillon en een simpele rub van zout en peper.

Na een uur of 6-7 zat er al een goeie bark om allebei en hebben we er 1 ingepakt.

Eind resultaat, allebei lekker! Dit keer niet droog en bij allebei kon je een plakje mooi los trekken zonder enige weerstand.
De ingepakte brisket was zachter en minder bruut van smaak. De niet gewrapte brisket had een harde korst en was zwaarder qua smaak, toch viel
ons het qua droogheid zeker niet tegen.
Al met al een leuke dag weer en we zijn weer wat wijzer!