BasBQ
Beef en Steak

Brisket, hot and fast.

 
 
 
 

Frits

Administrator
Forumleiding
Berichten
19.965
Vandaag een Australische grainfed brisket gemaakt, hot and fast.
Gisteren getrimd en geïnjecteerd met de mix van Ewald.
709B654D-8137-4D3D-9EBF-DB0EC6042D31.jpeg
E8C2847F-AE81-4426-AE10-AA8ABA0DCD78.jpeg
CDDCD885-B1AE-43EE-9AA6-3BBCC6A37055.jpeg
0F9A0F75-B1B3-464C-BEDE-B3249C1EAF5D.jpeg
92A2C2C3-C0BC-471F-ABA1-9467C4AA0D07.jpeg

774FB6C8-508A-4D2E-9482-70BFBBA1F88E.jpeg
5AC0ABAA-0837-4779-8D09-F354B8C26F0A.jpeg
C92254CC-EBC0-4BAD-A45A-5C4A5A4EBD43.jpeg
3DE27A38-FEF2-4636-B7CE-02D90DABEB89.jpeg
8611CD0A-AA01-4DAF-9600-8156944D83D1.jpeg
E1506EF7-6A46-4403-B62A-549E984350A7.jpeg
C8B3093D-B40C-49F2-A0B5-8E98DEB99DE0.jpeg


Drie uur open en bloot en anderhalf uur op 200C. Het was uit de kunst.

Bedankt voor het kijken.
 
Waw..complimenten!


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Gaaf! Mooi hoor..
Is dat open geslagen deel nou the point ofzo?
 
Laatst bewerkt:
Ziet er heerlijk uit!
 
Ziet er super uit Frits. Wat een plaatje. En wat een mooie vetmarmering. Dat moet smullen en snoepen geweest zijn.

Ps.
Mooie injectiespuit heb je daar. Is dat de SpitJack?
 
Ziet er super uit Frits. Wat een plaatje. En wat een mooie vetmarmering. Dat moet smullen en snoepen geweest zijn.

Ps.
Mooie injectiespuit heb je daar. Is dat de SpitJack?

Dit is een Chinees, maar zeker zo goed. Met het team hebben we een Spitjack
 
Lekkere Q vol zo
Lekker sappig gebleven 🤤

Krijg de mix niet gevonden 😱
 
wauw. das een mooi stukje vlees. moet een mooie dag geweest zijn, zeker in het zonnetje.
waar heb je deze brisket vandaan? ziet er goed uit.
 
Ziet er lekker uit Frits is er nu een bereiding die je voorkeur heeft L&S of H&F?
 
Wauw Frits, dat ziet er geweldig uit, een 180-er ?
 
Wat ziet dat er goed uit en inderdaad wat @Hans vraagt, wat geniet de voorkeur? H&F OF L&S

Verstuurd vanaf mijn SM-G970F met Tapatalk
 
Frits, ziet er geweldig uit. Wat waren nu de tijden die je had aangehouden? 3 uur en 1,5 uur lees ik en welke temp van de BBQ en kerntemp van vlees? Moet dit nu toch eens gaan aanvatten en deze tijden spreken me wel aan. Die plakken foto is echt geweldig
 
Klopt, de point heeft dikkere vezels en grovere vet dooradering.
Ahh oke. Bedankt! . ik hoop ook ergens deze gauw te maken, alleen beetje lastig welk deel ik dan open moet slaan/snijden mbt the point.... maar ben nog opzoek waar een zo'n stuk vlees kan halen zonder een pas van de Makro/Hanos/Sligro...
 
De burnt ends zeker, deflat was iets te ver.

@TraegerTinus en @Hans, voor een goed dooraderde brisket heeft hot and fast mijn voorkeur. Maar is het een minder goede ga ik toch voor een lagere temperatuur.
Dank je wel Frits, maar omdat wij afhankelijk zijn van de slager en niet altijd de mooist door geaderde uit kunnen zoeken denk ik dat ik het maar gewoon bij het oude hou ietsje meer zekerheid dat ik ook een lekkere malse flat krijg het puntstuk is meestal wel goed te verteren maar met de flat wil nog al eens te droog zijn bij mij.
 
Ahh oke. Bedankt! . ik hoop ook ergens deze gauw te maken, alleen beetje lastig welk deel ik dan open moet slaan/snijden mbt the point.... maar ben nog opzoek waar een zo'n stuk vlees kan halen zonder een pas van de Makro/Hanos/Sligro...
 
Terug
Bovenaan Onderaan