- Berichten
- 5.537
Hallo mede rokers.
Toch ook maar eens proberen
.
Een brisket maken op m'n OTG 47.
Zoveel over gehoord en gelezen, over de kans dat het fout gaat, te droog niet gaar of op een andere manier slecht te verteren.
Een hele uitdaging dus.
Omdat het de eerste keer was maar voor een bekend recept gekozen ( van dhr. Noskos, dank voor het delen ).
Een mooie brisket besteld bij BBquality van ? 4kg.
Omdat ik gelezen had dat het wel eens lang zou kunnen duren vroeg opgestaan.
Dus trimmen, injecteren en in de marinade zetten.
Dan op de Q.
En roken maar.
Na een uurtje of 3 kwam de zone, temperatuur wide maar niet echt oplopen.
Uiteindelijk toch naar ? 70 graden, dus inpakken maar.
Dan begint het lange wachten, vooral de laatste 5 graden duurde toch wel erg lang.
Dat komt natuurlijk omdat je zo graag het resultaat wilt zien en die zit lekker ingepakt klaar te stomen.
Maar, uiteindelijk, he he 91 graden.
Uit pakken maar.
Nog een keer inpakken en een uurtje laten rusten, ondertussen een paar paprikaatjes op de Q voor de nodige vitamientjes.
Gevuld met kruidenkaas, gewoon uit een tube, heerlijk.
En hoe smaakte het?
HEERLIJK !!!
Leuk dat jullie meekeken.
grts, Hans.
Toch ook maar eens proberen

Een brisket maken op m'n OTG 47.
Zoveel over gehoord en gelezen, over de kans dat het fout gaat, te droog niet gaar of op een andere manier slecht te verteren.
Een hele uitdaging dus.
Omdat het de eerste keer was maar voor een bekend recept gekozen ( van dhr. Noskos, dank voor het delen ).
Een mooie brisket besteld bij BBquality van ? 4kg.

Omdat ik gelezen had dat het wel eens lang zou kunnen duren vroeg opgestaan.

Dus trimmen, injecteren en in de marinade zetten.

Dan op de Q.

En roken maar.

Na een uurtje of 3 kwam de zone, temperatuur wide maar niet echt oplopen.
Uiteindelijk toch naar ? 70 graden, dus inpakken maar.

Dan begint het lange wachten, vooral de laatste 5 graden duurde toch wel erg lang.
Dat komt natuurlijk omdat je zo graag het resultaat wilt zien en die zit lekker ingepakt klaar te stomen.
Maar, uiteindelijk, he he 91 graden.
Uit pakken maar.

Nog een keer inpakken en een uurtje laten rusten, ondertussen een paar paprikaatjes op de Q voor de nodige vitamientjes.
Gevuld met kruidenkaas, gewoon uit een tube, heerlijk.



En hoe smaakte het?
HEERLIJK !!!
Leuk dat jullie meekeken.
grts, Hans.