BasBQ
Beef en Steak

Brisket, het lange wachten.

 
 
 

Hans

BBQ Junkie
Berichten
5.554
Hallo mede rokers.

Toch ook maar eens proberen  :D .
Een brisket maken op m'n OTG 47.
Zoveel over gehoord en gelezen, over de kans dat het fout gaat, te droog niet gaar of op een andere manier slecht te verteren.
Een hele uitdaging dus.

Omdat het de eerste keer was maar voor een bekend recept gekozen ( van dhr. Noskos, dank voor het delen ).

Een mooie brisket besteld bij BBquality van ? 4kg.

reuze%20ribs%20012_zpsdvewlyj8.jpg


Omdat ik gelezen had dat het wel eens lang zou kunnen duren vroeg opgestaan.

Het%20lange%20wachten%20001_zpsnhki43b1.jpg


Dus trimmen, injecteren en in de marinade zetten.

Het%20lange%20wachten%20002_zpsvtiezzgh.jpg


Dan op de Q.

Het%20lange%20wachten%20005_zpslqc3vcck.jpg


En roken maar.

Het%20lange%20wachten%20003_zpslym07hed.jpg


Na een uurtje of 3 kwam de zone, temperatuur wide maar niet echt oplopen.

Uiteindelijk toch naar ? 70 graden, dus inpakken maar.

Het%20lange%20wachten%20007_zpsbv0icub6.jpg


Dan begint het lange wachten, vooral de laatste 5 graden duurde toch wel erg lang.
Dat komt natuurlijk omdat je zo graag het resultaat wilt zien en die zit lekker ingepakt klaar te stomen.
Maar, uiteindelijk, he he 91 graden.

Uit pakken maar.

Het%20lange%20wachten%20009_zpsse5mqdkx.jpg


Nog een keer inpakken en een uurtje laten rusten, ondertussen een paar paprikaatjes op de Q voor de nodige vitamientjes.
Gevuld met kruidenkaas, gewoon uit een tube, heerlijk.

Het%20lange%20wachten%20012_zpsxunu9ko5.jpg



Het%20lange%20wachten%20018_zpsf4e7f8ct.jpg


Het%20lange%20wachten%20015_zpsvxdr4bii.jpg



En hoe smaakte het?

HEERLIJK  !!!

Leuk dat jullie meekeken.

grts,  Hans.
 
De eerste foto is er tussen gepiept sorry.
In plaats van deze.

diepvries%20001_zpswjwy4chk.jpg
 
Mooi hoor
 
drdre67 zei:
Lekker hoor...
Jullie zullen geen honger meer gehad hebben.


Idd t'was meer dan genoeg dus vandaag nog een keer om het af te leren, rest in de vriezer. :D !
 
mooie run en een mooi opgemaakt bord, gefeliciteerd met je koei  :)
 
Goed gedaan, ziet er heerlijk uit!
 
Kun je dat eigenlijk makkelijk invriezen, brisket die klaar is?
 
Gilles zei:
Kun je dat eigenlijk makkelijk invriezen, brisket die klaar is?


Ik denk het wel.
In plakken en per 4 verpakt, ik hoop dat dat goed gaat.
Anders kunnen we er altijd nog een lekkere runder stoofpot van maken of zo iets.  :D !
 
Lekker hoor! En gefeliciteerd met je Koe
 
Mooie Brisket en gefeliciteerd met je Koe.
 
Hallo allemaal.

Wat hebben we toch een leuke, interessante maar vooral lekkere hobby.

Hartelijk dank voor jullie spontane reactie's en felicitaties.
Het was weer een mooi project wat zeer zeker nog herhaald gaat worden.
Ik kan het iedereen aanbevelen.

Met vriendelijke groet,

Hans.
 
Terug
Bovenaan Onderaan