BasBQ
Beef en Steak

Brisket - first timer

 
 
 

backupdevice

Kooltjesharker
Berichten
215
Hoi,

Morgen ga ik voor de eerste keer een brisket klaar maken op de Joe.

Een point laten komen van B&S die nu klaar ligt in de koelkast om getrimmed, ge?njecteerd en gerubbed te worden.

Strijdplan (ovb van wat het vlees van plan is) ziet er als volgt uit.

07.00 Joe aan
07.30 Brisket erop
13.00 inpakken ovb temperatuur en bark
16.00 rusten
17.30 Aan tafel

Vraagje, moet ik nog een lekbak met water toevoegen voor de sappigheid ?

Ik zal foto's toevoegen .


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Vocht in de lekbak helpt niet voor het mals worden van je brisket, wel helpt het door het verdampen van het water de temperatuur wat meer constant te houden.
Zijn ook andere manieren voor b.v. bakstenen of alufolie proppen. ;)

Succes met je brisket. :)!
 
903d334f1cd9f1400a16c54642276561.jpg


Bezig met trimmen. Lessons learned .... No go met een aardappelschil mesje

15fdf8ef54049aada55ddff56b1a54c6.jpg


Lets rock! Weinig troep gelukkig maar denk dat dit een truckje is dat je moet leren door meer te doen

522be7b155ac8b7dff2116d3d7df2b80.jpg


Netjes ingestopt voor de nacht.

Morgen om 07.00 de Joe aan .


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Smeinkie zei:
Succes! Aan de voorbereiding kan het niet liggen!

Welke rub heb je gebruikt?

Beef rub van SG


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Tot morgen! Enjoy the ride


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Ligt er vanaf 07.15 op.

De brisket denkt dat hij Max Verstappen is aangezien de temperatuur al richting de 42 graden is na 45 minuten.
 
richard0501 zei:
Ik zou de waterpan met er uit halen... als die er in ligt
of zand in de waterpan of bakstenen in de BBQ leggen..

Ik heb er geen waterpan inzitten aangezien ik een Kamado Joe heb.

Temperatuur is nu 57 graden. Het stijgen gaat de laatste 20 minuten duidelijk langzamer.
 
backupdevice zei:
Ligt er vanaf 07.15 op.

De brisket denkt dat hij Max Verstappen is aangezien de temperatuur al richting de 42 graden is na 45 minuten.


Denkend aan Max Verstappen is de kans zeer groot dat ie als hij de ? 70 gr. aantikt een flinke pitstop moet maken (meestal het moment om hem in te pakken) daarna gaat hij vast niet zo snel meer.
Succes nog vandaag en eet smakelijk.  :) !
 
Ok, Max de koe heeft de cruise controle aangezet
 
Na 4 1/2 uur 71 graden en ingepakt.

Lesson learned; lekbak plaatsen anders drupt de juice door de heat deflectors heen op de kolen.

6c03c25155f507f55a6c30f32ff921cb.jpg
 
Lekbak is wel handig, er druipt altijd wel vet of vleesnat uit.  :D !
 
Half drie gaf de temp 93 aan. Prikker test was volgens mij goed. Nu een uur in de folie rusten en dan maar kijken hoe het geworden is
 
Terug
Bovenaan Onderaan