Voor de laatste BBQ op kantoor voor de aanstaande verhuizing werd mij gevraagd een beenham te maken.
Bij Meat en Daily's een mooie ham besteld, toen ik aan de beurt was gooide die slager een hele ham op zijn snijblad... damn dacht ik die past nooit op mijn roostertje van 38 cm...De hele ham woog 10,8 kilo, na wat overleg werd de ham op de gewenste grootte werd gesneden. Resultaat 4,4 kilo ham van een Porc au Grain varken. Hij had hem bewust heel gehouden zodat hij in overleg kon bepalen hoe het beste de ham te delen, ik had namelijk al aangegeven zo'n 4 kilo te willen hebben, zeer prettig dat hij zo meedacht.
Was de eerste keer dat ik in deze slager was en bij binnenkomst werd ik van de koelvitrine al vrolijk met mooi MRIJ vlees en iberico. Na nog wat gepraat bleek de beste man de mooiste stukken die op het forum en hier thuis zo populair zijn zo in de koeling te hebben liggen...Hier ga ik zeker vaker terug komen!
De slager heeft de vetkap van de beenham op verzoek ingekruisd.
Een brine gemaakt op basis van 3,5 liter karnemelk, 1 cup zout, 1/2 cup rietsuiker en 2 lepels pittige rub
Ik heb een leeg potje op de ham gelegd zodat hij niet kan gaan drijven. De groentebak met ham staat weer in de koelkast.
Morgenochtend de ham uit de brine, in smeren met abrikozen jam en dan rubben. Ik ga hem garen op 110 graden met appelhout als rookhout, bij 73 graden moet de ham eraf...
Wordt vervolgd
Bij Meat en Daily's een mooie ham besteld, toen ik aan de beurt was gooide die slager een hele ham op zijn snijblad... damn dacht ik die past nooit op mijn roostertje van 38 cm...De hele ham woog 10,8 kilo, na wat overleg werd de ham op de gewenste grootte werd gesneden. Resultaat 4,4 kilo ham van een Porc au Grain varken. Hij had hem bewust heel gehouden zodat hij in overleg kon bepalen hoe het beste de ham te delen, ik had namelijk al aangegeven zo'n 4 kilo te willen hebben, zeer prettig dat hij zo meedacht.

Was de eerste keer dat ik in deze slager was en bij binnenkomst werd ik van de koelvitrine al vrolijk met mooi MRIJ vlees en iberico. Na nog wat gepraat bleek de beste man de mooiste stukken die op het forum en hier thuis zo populair zijn zo in de koeling te hebben liggen...Hier ga ik zeker vaker terug komen!
De slager heeft de vetkap van de beenham op verzoek ingekruisd.

Een brine gemaakt op basis van 3,5 liter karnemelk, 1 cup zout, 1/2 cup rietsuiker en 2 lepels pittige rub

Ik heb een leeg potje op de ham gelegd zodat hij niet kan gaan drijven. De groentebak met ham staat weer in de koelkast.

Morgenochtend de ham uit de brine, in smeren met abrikozen jam en dan rubben. Ik ga hem garen op 110 graden met appelhout als rookhout, bij 73 graden moet de ham eraf...
Wordt vervolgd
