BasBQ
Beef en Steak

Bobby Flay's Cedar Planked Salmon

Vandaag Bobby Flay's Cedar Planked Salmon uitgeprobeerd!  :D Het resultaat was fantastisch... Niet alleen zag het resultaat er prachtig uit, maar vooral de smaak was een streling voor de tong. Dit gaan we vaker doen!  :p

7915683884_8aab14c6de_c.jpg
 
prachtige foto, ziet er ook heerlijk uit
 
pracht foto!
 
Hele hongerig makende foto! Het is dat ik al in bed lig....
 
Mooie foto zeg!
 
lekker hoor!
 
Ziet er allemaal erg lekker uit.
Zodra ik mijn club plankjes heb, ga ik dit ook eens maken  :)

Mac
 
Ja dat recept is zo gek niet he? Heerlijkjes!
 
Waarschijnlijk een domme vraag. :-[
Kan je het plankje meerdere keeren gebruiken of heb je telkens een nieuw plankje nodig?

Heb al een plankje aangeschaft om dit gerecht een keer te proberen
 
E?nmalig gebruik, het plankje gaat direct boven de kolen en verkoolt aan die kant.
 
Voor zalm een kern temperatuur van 55 graden?
 
Sander72 zei:
Voor zalm een kern temperatuur van 55 graden?

dat vind ik vrij hoog Sander, ik haal ze er bij 48 graden af
 
Ga ik ook proberen Leo, misschien minder last van die stollende eiwitten dan, dat vind ik zo jammer...
 
Sander72 zei:
Ga ik ook proberen Leo, misschien minder last van die stollende eiwitten dan, dat vind ik zo jammer...

hoe lager de temperatuur van je bbq, des te kleiner de kans. je krijgt dat stollende eiwit namelijk als de buitenkant van je zalm te heet wordt. maar met dit recept heb je natuurlijk wel wat hitte nodig. vooraf zouten schijnt ook te helpen.
 
Terug
Bovenaan Onderaan