BasBQ
Beef en Steak

Bobby Flay's Cedar Planked Salmon

De Reuker

Tondelzoeker
Berichten
17
Vandaag Bobby Flay's Cedar Planked Salmon uitgeprobeerd!  :D Het resultaat was fantastisch... Niet alleen zag het resultaat er prachtig uit, maar vooral de smaak was een streling voor de tong. Dit gaan we vaker doen!  :p

7915683884_8aab14c6de_c.jpg
 

Leo

Forum Meubilair
 
 
 
Berichten
11.364
prachtige foto, ziet er ook heerlijk uit
 

Gerard777

Gemarineerd
 
 
 
Berichten
2.031
pracht foto!
 

Dominique

BBQ Junkie
 
 
 
Berichten
6.712
Hele hongerig makende foto! Het is dat ik al in bed lig....
 

Abraham

Pitmaster
 
 
 
 
Berichten
919
Mooie foto zeg!
 

Big-T

Gemarineerd
 
 
 
 
Berichten
2.094
lekker hoor!
 

Mac

Gerijpt
 
 
 
 
Berichten
3.495
Ziet er allemaal erg lekker uit.
Zodra ik mijn club plankjes heb, ga ik dit ook eens maken  :)

Mac
 

Dominique

BBQ Junkie
 
 
 
Berichten
6.712
Ja dat recept is zo gek niet he? Heerlijkjes!
 

EHH

Kooltjesharker
 
 
Berichten
149
Waarschijnlijk een domme vraag. :-[
Kan je het plankje meerdere keeren gebruiken of heb je telkens een nieuw plankje nodig?

Heb al een plankje aangeschaft om dit gerecht een keer te proberen
 

noskos

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
 
 
Berichten
11.215
E?nmalig gebruik, het plankje gaat direct boven de kolen en verkoolt aan die kant.
 

Sander72

BBQ Junkie
 
 
 
 
 
Berichten
5.437
Voor zalm een kern temperatuur van 55 graden?
 

Leo

Forum Meubilair
 
 
 
Berichten
11.364
Sander72 zei:
Voor zalm een kern temperatuur van 55 graden?

dat vind ik vrij hoog Sander, ik haal ze er bij 48 graden af
 

Sander72

BBQ Junkie
 
 
 
 
 
Berichten
5.437
Ga ik ook proberen Leo, misschien minder last van die stollende eiwitten dan, dat vind ik zo jammer...
 

Marieken

Pitmaster
 
 
 
 
Berichten
957
Sander72 zei:
Ga ik ook proberen Leo, misschien minder last van die stollende eiwitten dan, dat vind ik zo jammer...

hoe lager de temperatuur van je bbq, des te kleiner de kans. je krijgt dat stollende eiwit namelijk als de buitenkant van je zalm te heet wordt. maar met dit recept heb je natuurlijk wel wat hitte nodig. vooraf zouten schijnt ook te helpen.
 
Bovenaan Onderaan