BasBQ
Beef en Steak

Bloembom surf and turf

 

Tentij.s

Kooltjesharker
Berichten
147
Na een dag studeren waarbij de vrouw vrijwillig zich een hele dag over de kids ontfermde zodat ik kon studeren, moest ik het natuurlijk wel even goedmaken...

Neeeee... niet op die manier, dat komt straks..

Natuurlijk bedoel ik (ook uit eigen belang) de Q aanslingeren en een lekkere maaltijd bereiden.

Vandaag geen zin in veel voorbereiding maar wel zin in vlees, groente, maar ook vis. Om die reden heb ik een bloembom gemaakt en wil ik een stukje kabeljauw filet erbij stomen.

Voor de bloembom een bloemkool snel even laten koken en daarna laten schrikken in koudwater. Gehakt gekruid en vervolgens de blomkool uit het koude water gehaald en een beetje kerrie eroverheen gestrooid. Daarna de gehakt er tegenaan geplakt en omhult door een laagje ontbijtspek (ik had even geen bacon).  Het "taartje" 1 uurtje op 180 graden. Hierna een stukje kabeljauwfilet in de folie gelegd met wat boter en pezo. Stukjes limoen, cherry tomaatjes een klein spaans pepertje en wat lente uitjes.
Die erbij en even proberen te timen dat ze tergelijk klaar zijn .
Hier de fotos van de bereiding en het resultaat


c3ad14f44295bd5580978a3513bcb9e9.jpg
1f683936ff02c75e6a97a346067525e4.jpg
2fa0e948accb5717d9bcf5fcc3edd75e.jpg
4e4978ee7f3575dd299b8bb7364acb63.jpg
78a9056ebf386c7e7d49acfbf7311755.jpg
af8cba456f5db6d5283b565658884946.jpg

 
Tentij.s zei:
Na een dag studeren waarbij de vrouw vrijwillig zich een hele dag over de kids ontfermde zodat ik kon studeren, moest ik het natuurlijk wel even goedmaken...

Neeeee... niet op die manier, dat komt straks..

Natuurlijk bedoel ik (ook uit eigen belang) de Q aanslingeren en een lekkere maaltijd bereiden.

Vandaag geen zin in veel voorbereiding maar wel zin in vlees, groente, maar ook vis. Om die reden heb ik een bloembom gemaakt en wil ik een stukje kabeljauw filet erbij stomen.

Voor de bloembom een bloemkool snel even laten koken en daarna laten schrikken in koudwater. Gehakt gekruid en vervolgens de blomkool uit het koude water gehaald en een beetje kerrie eroverheen gestrooid. Daarna de gehakt er tegenaan geplakt en omhult door een laagje ontbijtspek (ik had even geen bacon).  Het "taartje" 1 uurtje op 180 graden. Hierna een stukje kabeljauwfilet in de folie gelegd met wat boter en pezo. Stukjes limoen, cherry tomaatjes een klein spaans pepertje en wat lente uitjes.
Die erbij en even proberen te timen dat ze tergelijk klaar zijn .
Hier de fotos van de bereiding en het resultaat


c3ad14f44295bd5580978a3513bcb9e9.jpg
1f683936ff02c75e6a97a346067525e4.jpg
2fa0e948accb5717d9bcf5fcc3edd75e.jpg
4e4978ee7f3575dd299b8bb7364acb63.jpg
78a9056ebf386c7e7d49acfbf7311755.jpg
af8cba456f5db6d5283b565658884946.jpg
Lust ik wel. Staat op mijn lijst. ;)
 
Lijkt me lekker
 
Mooi bedacht en heel mooi uitgevoerd!
 
lekker hoor, als je de bloemkool nog een beetje uitholt en dat weer opvult met aardappel puree, heb je een complete maaltijd  ;)
 
Leo zei:
lekker hoor, als je de bloemkool nog een beetje uitholt en dat weer opvult met aardappel puree, heb je een complete maaltijd  ;)
Ja die gedachte ging inderdaad ook al door mijn hoofd... binnenkort maar is proberen
 
Terug
Bovenaan Onderaan