- Berichten
- 2.088
Bij deze mijn eerste fotoreportage op dit forum. Afgelopen weekend weer lekker lopen BBQ'en. Ik had een uitdaging voor mezelf gesteld. low&slow op de WGA met houtskool. Het leven heeft immers geen doel meer als je geen uitdagingen hebt.
Zaterdag het beenhammetje voorbereid. Geinjecteerd met cointreau, ingesmeerd met colman's mosterd en vervolgens flink in de rub gezet van plowboys yardbird rub. Straks in de vershoud folie ingepakt en vervolgens de koelkast in. Het resultaat op zondag (na wat todd's dirt erop te hebben gedaan voor de kleur):
close upje:
Het houtskool heeft een bijzonder verhaal. Een aantal weken geleden waren wij in het huisje van mijn schoonouders in Frankrijk. In het dorp was een soort boerendag, waar oude ambachten werden uitgebeld. Tot mijn grote vreugde was daar een oud mannetje die op traditionele wijze houtskool maakte. Daar heb ik een zakje van 20 liter meegenomen om te testen. Tot nu toe ben ik helemaal lyrisch over dat spul en zit er serieus over te denken om het te gaan invoeren. Ik had het alleen nog niet gebruikt in Low & Slow sessies. Vandaar deze uitdaging:
Ready to go:
en hier gaan we dan:
Beenham gerookt op kersenhout. tweemaal geglaceerd met bloemenhoning. Bijna klaar:
Na twee uur bij 60C eraf gehaald en nog even 10 minuutjes laten rusten onder de folie:
Vlees was heerlijk sappig:
Vrouwlief had ook een bijdrage geleverd aan de maaltijd:
Onze maaltijd van zondag:
CONCLUSIE: het was een heerlijk beenhammetje. Plowboys yardbird rub heeft een pikant randje. Werd heerlijk gecompenseerd door de honing. Eerst zoet, dan een byte. Ik had gehoopt ook was sinaasappel te proeven vanwege de injectie van de cointreau, helaas helemaal niets van geproefd. Ik had wel het idee dat het vlees er iets zoeter van was geworden. Kersenhout was ook erg lekker erbij!
Zaterdag het beenhammetje voorbereid. Geinjecteerd met cointreau, ingesmeerd met colman's mosterd en vervolgens flink in de rub gezet van plowboys yardbird rub. Straks in de vershoud folie ingepakt en vervolgens de koelkast in. Het resultaat op zondag (na wat todd's dirt erop te hebben gedaan voor de kleur):

close upje:

Het houtskool heeft een bijzonder verhaal. Een aantal weken geleden waren wij in het huisje van mijn schoonouders in Frankrijk. In het dorp was een soort boerendag, waar oude ambachten werden uitgebeld. Tot mijn grote vreugde was daar een oud mannetje die op traditionele wijze houtskool maakte. Daar heb ik een zakje van 20 liter meegenomen om te testen. Tot nu toe ben ik helemaal lyrisch over dat spul en zit er serieus over te denken om het te gaan invoeren. Ik had het alleen nog niet gebruikt in Low & Slow sessies. Vandaar deze uitdaging:

Ready to go:

en hier gaan we dan:

Beenham gerookt op kersenhout. tweemaal geglaceerd met bloemenhoning. Bijna klaar:

Na twee uur bij 60C eraf gehaald en nog even 10 minuutjes laten rusten onder de folie:

Vlees was heerlijk sappig:

Vrouwlief had ook een bijdrage geleverd aan de maaltijd:

Onze maaltijd van zondag:

CONCLUSIE: het was een heerlijk beenhammetje. Plowboys yardbird rub heeft een pikant randje. Werd heerlijk gecompenseerd door de honing. Eerst zoet, dan een byte. Ik had gehoopt ook was sinaasappel te proeven vanwege de injectie van de cointreau, helaas helemaal niets van geproefd. Ik had wel het idee dat het vlees er iets zoeter van was geworden. Kersenhout was ook erg lekker erbij!