- Berichten
- 20.984
Op oudjaarsdag hadden wij de buren uitgenodigd om te komen eten. Kalkoen stond al een eeuwigheid op de to-do-lijst, en de buurman verkoopt mooie Kelly Bronze kalkoenen in zijn winkel. Kelly Bronze kalkoenen lopen vrij rond in de natuur en worden gezien als de betere kalkoenen, iets wat je dan ook terug ziet in de prijs
.
De kalkoen komt keurig aan in een doos met je naam er al op.
Het was een flinke jongen van 5,5 kilo.
Het is een kalkoen met zwarte veren daardoor zie je her en der zwarte haarzakjes zitten, die kan je gewoon laten zitten of verwijderen met een pincet.
Ik heb gewoon het recept aangehouden wat ze bij de kalkoen meegeven. Dus niet in de brine of overgieten met boter. Wel geinig dat in de doos een kerntemperatuurmeter en pop-up temperatuurverklikker zit
Werkwijze:
Snijd wat peen en uien en doe deze in een bakblik met wat knoflook.
Leg de kalkoen op de groent en laat hem zo enige uren op kamertemperatuur komen in de keuken.
Een half uur voor de kalkoen op de WSM gaat kan je de kalkoen borst wat terugkoelen met een coldpack zodat de borst en de dijen tegelijkertijd klaar zijn.
De kalkoen heb ik met wat peper en zout bestrooid, de vleugels heb ik op aanraden van Dennis ingepakt met alluminiumfolie, aangezien deze anders verbrand zijn op het eind. De kalkoen gaat op zijn borst in de WSM op 175 C en wat appel rookhout. De rug van de kalkoen bevat het meeste vet, door hem met de borst naar beneden in de braadslede te leggen bedruipt het vet van de rug als het ware de kalkoen. Doe er ook 250ml water bij dat voorkomt dat de boel aanbrandt.
Na een uur mag het alluminiumfolie eraf.
Na weer een half uur heb ik de kalkoen omgedraaid.
Na nog een uur was de kalkoen klaar.
Hij was heerlijk, volgend jaar weer.
Bedankt voor het kijken.

De kalkoen komt keurig aan in een doos met je naam er al op.

Het was een flinke jongen van 5,5 kilo.

Het is een kalkoen met zwarte veren daardoor zie je her en der zwarte haarzakjes zitten, die kan je gewoon laten zitten of verwijderen met een pincet.
Ik heb gewoon het recept aangehouden wat ze bij de kalkoen meegeven. Dus niet in de brine of overgieten met boter. Wel geinig dat in de doos een kerntemperatuurmeter en pop-up temperatuurverklikker zit
Werkwijze:
Snijd wat peen en uien en doe deze in een bakblik met wat knoflook.

Leg de kalkoen op de groent en laat hem zo enige uren op kamertemperatuur komen in de keuken.

Een half uur voor de kalkoen op de WSM gaat kan je de kalkoen borst wat terugkoelen met een coldpack zodat de borst en de dijen tegelijkertijd klaar zijn.
De kalkoen heb ik met wat peper en zout bestrooid, de vleugels heb ik op aanraden van Dennis ingepakt met alluminiumfolie, aangezien deze anders verbrand zijn op het eind. De kalkoen gaat op zijn borst in de WSM op 175 C en wat appel rookhout. De rug van de kalkoen bevat het meeste vet, door hem met de borst naar beneden in de braadslede te leggen bedruipt het vet van de rug als het ware de kalkoen. Doe er ook 250ml water bij dat voorkomt dat de boel aanbrandt.

Na een uur mag het alluminiumfolie eraf.

Na weer een half uur heb ik de kalkoen omgedraaid.

Na nog een uur was de kalkoen klaar.

Hij was heerlijk, volgend jaar weer.
Bedankt voor het kijken.