Beef en Steak

Big Batch Rub - Ja maar hoe dan?!

Nicon

Stoker
Berichten
369
Goedemorgen allemaal,

Even een praktisch euvel waar jullie misschien een betere oplossing voor hebben.

Ik ga wisselen van baan (natuurlijk beloop 😉) en heb bedacht om een sample van mijn eigen basis rub te geven als bedankje aan mijn collega’s. Dit vind ik toch iets persoonlijker na een lange en fijne samenwerking dan het zoveelste stukje gebak/vlaai.

Nu heb ik het over een kleine 100 man. Dus flesjes inkopen, recept opschalen en ingrediënten halen. Dat was makkelijk. Met behulp van A.I. ook een geinig labeltje gemaakt en die komt ook op het flesje (wordt in de komende dagen geleverd).

Het euvel…

Een flesje van 50cc heeft ongeveer 40 gram rub qua inhoud.

IMG_2406.jpeg


Normaal maak ik een batch van 250-300 gram per keer. Zo gemaakt en staat nooit zo lang dat het gaat klonteren. Nu is de batch ruim 4 kg! Hoe meng je zo’n grote hoeveelheid en verwerk je eventuele klontjes zonder dat het een puinhoop wordt? Ik wilde voorkomen dat ik 5-10x moest afwegen en vullen. Dus ik ben begonnen met een batch van 2kg, maar dat is al bijzonder onhandig gebleken ondanks de ziplock zakken.

IMG_2405.jpeg


Iemands tips?

IMG_2407.jpeg
 
Gebruik een grote pan en of beslagkom. Vullen met een trechtertje.
 
Gebruik een grote pan en of beslagkom. Vullen met een trechtertje.
Thanks @Frits , het trechtertje was al aanwezig gelukkig😇. Het zit hem voor mij meer in de zorg dat het goed gemengd is. In een kom/pan ben ik toch bang op de bodem een deel onvoldoende gemengde rub te houden. Misschien moet ik voor deel 2 toch maar een paar kleinere batches maken🤔.
 
Wij mengen het gewoon met de hand in grote bakken per 30L. Is even een klusje en je niest de rest van de dag peper, maar het werkt 🙃.
 
Terug
Bovenaan Onderaan