- Berichten
- 6.775
Dit is het eindresultaat.
Hier liggen de ingredi?nten rustig te wachten op wat komen gaat.
1 kg lams gehakt ( je kunt ook half om half gebruiken, of niet te mager rundgehakt, maar ik ben lamfan)
3 eetlepels verse fijngesneden peterselie
1 eetlepel gedroogde munt
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels paprikapoeder
3 tenen knoflook, geperst
2 uien, geraspt
2 eieren
8 eetlepels paneermeel
1 theelepel peper
2 theelepels zout
1 theelepel oregano
300 gr feta
3 eetlepels gedroogde peterselie
Het gehakt met de eieren, peterselie, paneermeel en munt goed door elkaar mengen. Vervolgens de geperste knoflook, geraspte uien, peper, zout, paprikapoeder, oregano, en 2 eetlepels olijfolie aan het gehakt toevoegen en goed kneden tot een glad geheel.
Maak hier schijven van op een snijplank waar een stukje vershoudfolie of ander plastic op ligt. Doe in het midden een hoopje fijngeprakte feta met peterselie erop, en vouw met behulp van het plastic tot halve maanvorm, zorg dat de randen goed dicht zijn. Deze truc werkte heel goed, aangezien ik geen afstammeling ben van een lange rij biftekivormers...
Leg minstens 1 uur in koelkast om op te stijven. Smeer de bifteki's voor het grillen in met wat olie, krijg je een knapperig korstje, altijd lekker. Gril eerst direct, en laat ze dan indirect garen. En met de rest van de componenten krijg je dan dit bordje eten voor je neus. En worden je voeten gekust. Of niet, maar eten ze hun bord leeg, en zeggen " goed gedaan Vrouw"
Hier liggen de ingredi?nten rustig te wachten op wat komen gaat.
1 kg lams gehakt ( je kunt ook half om half gebruiken, of niet te mager rundgehakt, maar ik ben lamfan)
3 eetlepels verse fijngesneden peterselie
1 eetlepel gedroogde munt
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels paprikapoeder
3 tenen knoflook, geperst
2 uien, geraspt
2 eieren
8 eetlepels paneermeel
1 theelepel peper
2 theelepels zout
1 theelepel oregano
300 gr feta
3 eetlepels gedroogde peterselie
Het gehakt met de eieren, peterselie, paneermeel en munt goed door elkaar mengen. Vervolgens de geperste knoflook, geraspte uien, peper, zout, paprikapoeder, oregano, en 2 eetlepels olijfolie aan het gehakt toevoegen en goed kneden tot een glad geheel.
Maak hier schijven van op een snijplank waar een stukje vershoudfolie of ander plastic op ligt. Doe in het midden een hoopje fijngeprakte feta met peterselie erop, en vouw met behulp van het plastic tot halve maanvorm, zorg dat de randen goed dicht zijn. Deze truc werkte heel goed, aangezien ik geen afstammeling ben van een lange rij biftekivormers...
Leg minstens 1 uur in koelkast om op te stijven. Smeer de bifteki's voor het grillen in met wat olie, krijg je een knapperig korstje, altijd lekker. Gril eerst direct, en laat ze dan indirect garen. En met de rest van de componenten krijg je dan dit bordje eten voor je neus. En worden je voeten gekust. Of niet, maar eten ze hun bord leeg, en zeggen " goed gedaan Vrouw"