Dr. Truffel
Kooltjesharker
- Berichten
- 103
Vandaag was het eindelijk zover! Mijn eerste poging tot BBQ-en en zelf de boel bereiden (is nog even oefenen).
Bekijk bijlage 76253
Recept op basis van: https://www.bbqgenootschap.nl/threads/eend-aziatische-eendenborstfilet.30986/
Vlees:
350 gram biefstuk ongeveer
1/4 tbs 5 kruiden
Marinade:
Sinasappel parten
Takje rozemarijn
Rode peper
2 tenen knoflook
60 ml Sake
60 ml Sojasuas
2 tbs Honing
1/6 tbs Peper
1/6 tbs Grof zeezout
Garnering:
Bosuitje of lente-uitje
Sesamzaad geroosterd
Materiaal:
Spiesen gesmeerd met sesamolie
Weber houtskool
Weber aanmaakblokken
Weber Smokey Joe 37 cm
Diverse geprobeerd met telkens meer of minder tijd. Ik denk dat ik nu ongeveer weet hoe ik het moet doen, en zal deze aankomende week nog een poging doen. Sommige waren te hard gegrild, de ander weer te ver door gegaard en de laatste net niet voldoende indirect (had ook een mooier streepje mogen hebben). De laatste staat boven op de foto.
Afijn, de smaak was voortreffelijk en heb ik echt van genoten, beter dan al het ander vlees wat ik ooit heb gehad. Maar zonder temperatuurmeter voor het vlees is het erg lastig om te weten hoe lang het indirect moet blijven liggen, mijn eerste was namelijk veel te gaar en de laatste weer aan de rauwe kant (hoewel ik daar niet vies van ben en ook wel eens rauwe gemarineerde biefstuk op stokbrood heb gemaakt.
Goede biefstuk uitzoeken moet ik ook nog even leren, ondanks dat dit echt wel zacht was, weet ik nog niet hoe ik kan zien wat het beste is. Er zijn dus nog vele verbeterpunten voor mij, maar voor een allereerste keer neem ik mij dit zelf niet kwalijk.
----
@Ewald Dank voor het goede recept, dit was voortreffelijk en had niet beter kunnen wensen! Dit is per direct al een blijvertje die ik nog vaak ga herhalen en zeer zeker ook met eend ga proberen. In eerste instantie schrok ik even van de marinade geur en kon het niet plaatsen, maar eenmaal de eerste tongstreling was ik opslag verliefd.
@Iedereen Alle tips zijn welkom als men verbeter punten heeft voor de bereiding op de BBQ, ik merkte zelf bijvoorbeeld dat ik met indirect geen enkele fatsoenlijke temperatuur controle had en ook voor het vlees een meter mis. Gelukkig komt er deze week een 57cm bij met asbak.
Hartelijk dank iedereen voor alle tips, advies en leuke berichten de afgelopen dagen die mij op weg hebben geholpen.
Bekijk bijlage 76253
Recept op basis van: https://www.bbqgenootschap.nl/threads/eend-aziatische-eendenborstfilet.30986/
Vlees:
350 gram biefstuk ongeveer
1/4 tbs 5 kruiden
Marinade:
Sinasappel parten
Takje rozemarijn
Rode peper
2 tenen knoflook
60 ml Sake
60 ml Sojasuas
2 tbs Honing
1/6 tbs Peper
1/6 tbs Grof zeezout
Garnering:
Bosuitje of lente-uitje
Sesamzaad geroosterd
Materiaal:
Spiesen gesmeerd met sesamolie
Weber houtskool
Weber aanmaakblokken
Weber Smokey Joe 37 cm
Diverse geprobeerd met telkens meer of minder tijd. Ik denk dat ik nu ongeveer weet hoe ik het moet doen, en zal deze aankomende week nog een poging doen. Sommige waren te hard gegrild, de ander weer te ver door gegaard en de laatste net niet voldoende indirect (had ook een mooier streepje mogen hebben). De laatste staat boven op de foto.
Afijn, de smaak was voortreffelijk en heb ik echt van genoten, beter dan al het ander vlees wat ik ooit heb gehad. Maar zonder temperatuurmeter voor het vlees is het erg lastig om te weten hoe lang het indirect moet blijven liggen, mijn eerste was namelijk veel te gaar en de laatste weer aan de rauwe kant (hoewel ik daar niet vies van ben en ook wel eens rauwe gemarineerde biefstuk op stokbrood heb gemaakt.
Goede biefstuk uitzoeken moet ik ook nog even leren, ondanks dat dit echt wel zacht was, weet ik nog niet hoe ik kan zien wat het beste is. Er zijn dus nog vele verbeterpunten voor mij, maar voor een allereerste keer neem ik mij dit zelf niet kwalijk.
----
@Ewald Dank voor het goede recept, dit was voortreffelijk en had niet beter kunnen wensen! Dit is per direct al een blijvertje die ik nog vaak ga herhalen en zeer zeker ook met eend ga proberen. In eerste instantie schrok ik even van de marinade geur en kon het niet plaatsen, maar eenmaal de eerste tongstreling was ik opslag verliefd.
@Iedereen Alle tips zijn welkom als men verbeter punten heeft voor de bereiding op de BBQ, ik merkte zelf bijvoorbeeld dat ik met indirect geen enkele fatsoenlijke temperatuur controle had en ook voor het vlees een meter mis. Gelukkig komt er deze week een 57cm bij met asbak.
Hartelijk dank iedereen voor alle tips, advies en leuke berichten de afgelopen dagen die mij op weg hebben geholpen.
Laatst bewerkt door een moderator: