Hallo iedereen,
na deze dinsdag voor de eerste keer mijn kamado te gebruiken om Pulled Pork te maken (verslagje vind je hier https://www.bbqgenootschap.nl/threads/eerste-keer-pulled-pork.25928/ ) was ik zo verkocht dat ik gelijk besloten had om er het maximale uit te halen zolang het weer nog wat meewil. Even getwijfeld wat ik kon maken, maar waarom niet gelijk voor een 2e sticker gaan?
Beer can chicken dus! Al was het dan niet met bier, maar met appelsap
Voor het recept ben ik dan ook terug bij Noskos gebleven aangezien het voor de pulled pork zo goed meeviel.
Dus zonder verder openthoud, de foto's!
Eerst het kipje (+- 1.5kg) lekker in de rub gezet:
Ondertussen stond de BBQ mooi op te warmen. Ik had wat moeite om hem naar 190 graden te krijgen, en bij 170 toch maar beslist om hem erop te leggen zodat hij alvast kon beginnen. Blokje appel erbij, thermometer in de borst en hop, we konden beginnen:
De aluminium bolletjes zijn de aardappelen, die heb ik gewoon mee laten garen in de schil. Zoals aangegeven had ik het wat moeilijk om de temperatuur naar de 190 te krijgen, hij bleef ergens rond de 170 aanmodderen, ook al gaf ik hem wat extra zuurstof. Aandachtspuntje voor volgende keer dus! Gelukkig was het niet zo een grote kip, en bleef de temperatuur gestaag klimmen. Na ongeveer 50 minuten en een kerntemperatuur van 65 graden de eerste keer gecheckt hoe het ging:
Dat zag (en rook!) helemaal niet verkeerd
Voor mij was hij genoeg gebruind, dus heb ik mevrouw een jasje aangetrokken (aluminiumfolie op de bovenkant) en rustig verder laten garen naar 76 graden voor de borst & 82 graden in de bil. Vervolgens erafgehaald
Toen was het tijd om te rusten en nog wat verse appelmoes te maken, lekker klassiek zo in de herfst. Na het rusten alles aangesneden.
De borst, de bouten, de vleugels, mooi eraf gehaald en klaar om te eten! Boutje voor mij, borst voor de vriendin. Opgeschept en smullen maar
Eindresultaat vond ik fantastisch goed. Enige wat ik volgende keer wil proberen is het vel iets knapperiger krijgen (vriendin vond het wat flubberachtig), al vond ik het qua smaak heel erg goed.
Op naar de volgende dus
na deze dinsdag voor de eerste keer mijn kamado te gebruiken om Pulled Pork te maken (verslagje vind je hier https://www.bbqgenootschap.nl/threads/eerste-keer-pulled-pork.25928/ ) was ik zo verkocht dat ik gelijk besloten had om er het maximale uit te halen zolang het weer nog wat meewil. Even getwijfeld wat ik kon maken, maar waarom niet gelijk voor een 2e sticker gaan?
Beer can chicken dus! Al was het dan niet met bier, maar met appelsap

Voor het recept ben ik dan ook terug bij Noskos gebleven aangezien het voor de pulled pork zo goed meeviel.
Dus zonder verder openthoud, de foto's!
Eerst het kipje (+- 1.5kg) lekker in de rub gezet:
Ondertussen stond de BBQ mooi op te warmen. Ik had wat moeite om hem naar 190 graden te krijgen, en bij 170 toch maar beslist om hem erop te leggen zodat hij alvast kon beginnen. Blokje appel erbij, thermometer in de borst en hop, we konden beginnen:
De aluminium bolletjes zijn de aardappelen, die heb ik gewoon mee laten garen in de schil. Zoals aangegeven had ik het wat moeilijk om de temperatuur naar de 190 te krijgen, hij bleef ergens rond de 170 aanmodderen, ook al gaf ik hem wat extra zuurstof. Aandachtspuntje voor volgende keer dus! Gelukkig was het niet zo een grote kip, en bleef de temperatuur gestaag klimmen. Na ongeveer 50 minuten en een kerntemperatuur van 65 graden de eerste keer gecheckt hoe het ging:
Dat zag (en rook!) helemaal niet verkeerd

Toen was het tijd om te rusten en nog wat verse appelmoes te maken, lekker klassiek zo in de herfst. Na het rusten alles aangesneden.
De borst, de bouten, de vleugels, mooi eraf gehaald en klaar om te eten! Boutje voor mij, borst voor de vriendin. Opgeschept en smullen maar

Eindresultaat vond ik fantastisch goed. Enige wat ik volgende keer wil proberen is het vel iets knapperiger krijgen (vriendin vond het wat flubberachtig), al vond ik het qua smaak heel erg goed.
Op naar de volgende dus
