- Berichten
- 3.153
Ik weet me nog als de dag van gisteren te herinneren dat ik mijn eerste badge verdiende op dit forum met een BCC.
Die badge kwam ongevraagd op me af, want ik was nog zo "groen" op het forum dat ik bij plaatsing van mijn repo van mijn allereerste BCC verrast was door de opmerking van medelid Mac: "ik voel een tokkie aankomen" (wist ik veel waar hij op doelde??), waarna deze dan even later door Frits aan mijn werd verstrekt.
Inmiddels weten we beter hoe het er hier aan toe gaat, de "grote drie" al geruime tijd binnen en heb ik veel leuke momenten op het forum maar ook live mogen meemaken.
De BCC is hier, net als bij anderen denk ik, een blijvertje die je van tijd tot tijd weer op het programma hebt staan als je toch kip wilt eten en waarom dan niet bereiden op deze manier?
Onder het motto, geen foto, dan niet gemaakt, hier weer eens een kleine serie plaatjes. Opmerkelijk hoeveel vet er eigenlijk toch uit zo'n 1,2 kg kip komt!
De "can" had ik gevuld met bier met daarin sambal oelek en knoflook gemengd en na ca 1uur op een temp van ca 195C op de OTP57 was de chicken klaar voor consumptie.
Nog eventjes 10 minuten laten rusten en toe op ouderwetse manier op een bord met friet en appelmoes. Niks mis mee!
bier met sambal oelek en knoflook in de can
in de Plowboys Yardbird Rub gezet (met beetje olijfolie ingesmeerd)
de starter die altijd goede diensten bewijst
indirecte hitte
na 1 uur bij 195C
op de snijplank 10 minuten rusten
veel vet voor zo'n kippetje
de beercan is nog niet leeg
en uiteindelijk een lekker bordje BCC met friet en appelmoes
Bedankt voor het kijken!
Die badge kwam ongevraagd op me af, want ik was nog zo "groen" op het forum dat ik bij plaatsing van mijn repo van mijn allereerste BCC verrast was door de opmerking van medelid Mac: "ik voel een tokkie aankomen" (wist ik veel waar hij op doelde??), waarna deze dan even later door Frits aan mijn werd verstrekt.
Inmiddels weten we beter hoe het er hier aan toe gaat, de "grote drie" al geruime tijd binnen en heb ik veel leuke momenten op het forum maar ook live mogen meemaken.
De BCC is hier, net als bij anderen denk ik, een blijvertje die je van tijd tot tijd weer op het programma hebt staan als je toch kip wilt eten en waarom dan niet bereiden op deze manier?
Onder het motto, geen foto, dan niet gemaakt, hier weer eens een kleine serie plaatjes. Opmerkelijk hoeveel vet er eigenlijk toch uit zo'n 1,2 kg kip komt!
De "can" had ik gevuld met bier met daarin sambal oelek en knoflook gemengd en na ca 1uur op een temp van ca 195C op de OTP57 was de chicken klaar voor consumptie.
Nog eventjes 10 minuten laten rusten en toe op ouderwetse manier op een bord met friet en appelmoes. Niks mis mee!
bier met sambal oelek en knoflook in de can

in de Plowboys Yardbird Rub gezet (met beetje olijfolie ingesmeerd)

de starter die altijd goede diensten bewijst

indirecte hitte

na 1 uur bij 195C

op de snijplank 10 minuten rusten

veel vet voor zo'n kippetje

de beercan is nog niet leeg

en uiteindelijk een lekker bordje BCC met friet en appelmoes

Bedankt voor het kijken!