- Berichten
- 4.056
Vandaag mijn eerste Beer Can Chicken op de WSM gemaakt.
Deze stond al een tijdje op de todo lijst, maar nu is het er eindelijk van gekomen.
Ik heb het relatief simpel gehouden qua bewerking om later eens te gaan kijken wat ik eventueel wil veranderen.
Ik ben begonnen met een kleine kip van 1,2 kg (we zijn maar met 2-en)
Kip schoongemaakt, drooggedept en ingewreven met olijfolie. Hierna ingerubt met Todds Dirt en voorzien van een blikje bier.
Hierna de WSM voorbereid zodat de kip een uurtje kon rusten.(minion methode, wel begonnen met een grotere hoeveelheid ivm de lage temperatuur buiten)
De kip hierna op de WSM gezet. Van tevoren wel opgezocht wat de garing moest doen aangezien de meeste tijden gebaseerd zijn op de kettles met een veel hogere temperatuur en vaker worden er grotere kippen gebruikt (2 kg) Gelukkig iemand gevonden welke een soortgelijke gewicht kip op de WSM heeft bereid zodat ik een idee had wat ik kon verwachten. (tussen de 2-3 uur)
Tussen de sneeuwbuien door bleef de WSM verder mooi stabiel. (foto binnen maken met je mobiel is niet echt een succes)
Na 2 uur en kwartier was de kip eigenlijk gaar, maar op internet had ik gelezen dat je hem dan beter nog iets langer kon laten liggen (staan in dit geval)dus na 2 uur en 3 kwartier de kip eraf gehaald.
De geur was erg aantrekkelijk en de smaak dus net zo
We zijn eigenlijk niet zo?n kipkluivers maar deze kip was heerlijk mals en is dus compleet opgegaan.
De volgende keer wil deze eens gaan proberen met een meer pittige rub of andere toevoegingen.
Deze stond al een tijdje op de todo lijst, maar nu is het er eindelijk van gekomen.
Ik heb het relatief simpel gehouden qua bewerking om later eens te gaan kijken wat ik eventueel wil veranderen.
Ik ben begonnen met een kleine kip van 1,2 kg (we zijn maar met 2-en)
Kip schoongemaakt, drooggedept en ingewreven met olijfolie. Hierna ingerubt met Todds Dirt en voorzien van een blikje bier.

Hierna de WSM voorbereid zodat de kip een uurtje kon rusten.(minion methode, wel begonnen met een grotere hoeveelheid ivm de lage temperatuur buiten)

De kip hierna op de WSM gezet. Van tevoren wel opgezocht wat de garing moest doen aangezien de meeste tijden gebaseerd zijn op de kettles met een veel hogere temperatuur en vaker worden er grotere kippen gebruikt (2 kg) Gelukkig iemand gevonden welke een soortgelijke gewicht kip op de WSM heeft bereid zodat ik een idee had wat ik kon verwachten. (tussen de 2-3 uur)
Tussen de sneeuwbuien door bleef de WSM verder mooi stabiel. (foto binnen maken met je mobiel is niet echt een succes)

Na 2 uur en kwartier was de kip eigenlijk gaar, maar op internet had ik gelezen dat je hem dan beter nog iets langer kon laten liggen (staan in dit geval)dus na 2 uur en 3 kwartier de kip eraf gehaald.

De geur was erg aantrekkelijk en de smaak dus net zo
We zijn eigenlijk niet zo?n kipkluivers maar deze kip was heerlijk mals en is dus compleet opgegaan.

De volgende keer wil deze eens gaan proberen met een meer pittige rub of andere toevoegingen.