BasBQ
Beef en Steak

Beef jerky

Ceriel

BBQ Junkie
 
 
 
 
 
Berichten
7.242
El Fumarole zei:
Die heb ik ook al een poos op de todo staan. Leuk man, eigenlijk moeten we dat in huize Fumarole ook maar eens gaan doen. Die rookkast staat alweer veel te lang kou te lijden buiten.
Paar vraagjes: Heb je het gerookt bij 50 graden? Nog een bepaalde houtsoort? Hoe lang duurde het ongeveer?
Geprobeerd om de UDS op 50 graden te houden, echter door de wind veelal rond de 65 gezeten.
Weinig hout gebruikt, 2 handjes hickorysnippers  in de kolenmand gedaan.
Totaal in ruim 5 uur gedroogd.
 

Jappert

Gemarineerd
 
 
 
 
Berichten
1.041
Ziet er mooi uit. Ga ik ook eens proberen.
 

vogels

Pitmaster
 
 
 
Berichten
834
Dat ziet er zeker lekker uit.... Die gaat bovenaan op de todo
 

El Fumarole

Gerijpt
 
 
 
 
Berichten
3.128
Ceriel zei:
El Fumarole zei:
Paar vraagjes: Heb je het gerookt bij 50 graden? Nog een bepaalde houtsoort? Hoe lang duurde het ongeveer?
Geprobeerd om de UDS op 50 graden te houden, echter door de wind veelal rond de 65 gezeten.
Weinig hout gebruikt, 2 handjes hickorysnippers  in de kolenmand gedaan.
Totaal in ruim 5 uur gedroogd.
ok, thx. Vanmiddag ff paar kilo koeiebips ophalen bij mijn slagert en in de marinade hangen. Ik ga het drogen in een voedseldroger en misschien naderhand een gedeelte nog een beetje koud naroken.
Ooit heb ik wel eens van die kant- en klare zakjes beef jerky gekocht. Die waren op zich wel eetbaar, maar er zat een eigenaardige bijsmaak aan door de gebruikte kruiderij. Ik stel me voor dat het op bovenstaande wijze meer een pittig en hartig hapje is dan de chemische beefcandy die in dat zakje zat destijds.
 

santino

Stoker
 
 
 
Berichten
451
Applaus applaus applaus!
 

MarBQ

Gerijpt
 
 
 
 
 
Berichten
3.192
Ik heb ook nog van die kerstballenhaakjes!! :-? :-? :-?
 

El Fumarole

Gerijpt
 
 
 
 
Berichten
3.128
Inmiddels ligt er twee kilo koe in de marinade. Ik ben benieuwd!
 

Bert

Gerijpt
 
 
 
 
Berichten
2.598
El Fumarole zei:
Inmiddels ligt er twee kilo koe in de marinade. Ik ben benieuwd!

Geen halve maatregel.
 

vogels

Pitmaster
 
 
 
Berichten
834
Er zit hier 1kg vlees in de marinade... De slager keek wel vreemd toen ik vroeg of hij met de draad mee wilde snijden..
 

El Fumarole

Gerijpt
 
 
 
 
Berichten
3.128
De mijne is vandaag alweer op gegaan.  Was 850 gram na drogen.
Wat een te gek spul.
 

vogels

Pitmaster
 
 
 
Berichten
834
IMG_20150118_210800_20150118_211428_zpsh4hahfnr.jpg


550gr na drogen... Smaakt goed..
Vandaag van twee tot negen tussen de 45 en 55 graden.  :D
 

Sander72

BBQ Junkie
 
 
 
 
 
Berichten
6.150
Perfecte snackie voor volgende week zondag... ;)
 

Lin

Gemarineerd
 
 
 
 
Berichten
2.301
Sander72 zei:
Perfecte snackie voor volgende week zondag... ;)

En de vrijdag erna....  <:p
 
Bovenaan Onderaan