- Berichten
- 7.148

Na een aantal keren zo'n veel te duur zakje beef jerky gekocht te hebben, nu maar eens zelf gemaakt.
Recept-basis van Martijn Schimmel via vuurenrook.nl
Ik heb als vlees ruim 1 kg runderstaartstuk gebruikt, mooi kaal gesneden door Jan Aalvink

Marinade: (geen extra zout toegevoegd ivm de zoute soyasaus (Kikkoman))
150ml soyasaus
100ml SBR sweet&spicy BBQ-saus
1 EL bruine basterdsuiker
3 tenen knoflook in plakjes gesneden
Het vlees met de snijmachine in plakken van 0,5cm snijden (let op: met de draad mee!)

De ingredi?nten voor de marinade mengen tot de suiker is opgelost en de vleesplakken hiermee bestrijken en daarna 24uur marineren in een afgesloten zak

Smoker (of O^3n


Hangend drogen in de smoker of o^3n, tot het vlees droog is en stug aanvoelt, dit heeft bij mij ruim 5 uur geduurd.
Erg blij met het resultaat, de volgende keer voor het drogen het vlees licht bestrooien met bijv. chilipoeder

De kerstballenhaakjes kwamen ook weer van pas




Laatst bewerkt door een moderator: