BasBQ
Beef en Steak

Beef jerky

 
 

Teddo

Pitmaster
Berichten
523
Hey Pittmasters,

Inmiddels een 500 Gr. kogelbiefstuk in dunne repen gesneden van zo'n 3-4 mm dik.

Deze repen zitten nu in de sat? marinade van danbras.

De bedoeling is om hier beef jerky van te maken. In de offset en dan in de verticale rooktoren.

De roostertemp in de toren zou ik op een 70 graden Celsius willen houden.

Nu is de vraag...hoe lang dienen de reepjes gerookt te worden om beef jerky te worden. Zo ongeveer.

Lees hier wisselende berichten over, maar 7 uur lijkt dan toch een beetje de standaard. Gevoelsmatig lijkt me dat voor 3 mm biefstukreepjes wel aan de lange kant.

Daarnaast lees ik dat naast de marinade ook nog een rub (gemberpoeder of chilipoeder) geadviseerd wordt, vlak voordat de reepjes het rooster opgaan. Persoonlijk lijkt me dat niet nodig met de danbras marinade.

Iemand hiermee bekend?

De beef jerky wordt overigens volledig op een combi van eiken en beukenhout gestookt, aangevuld met hout van Rioja wijnvaten.
 
Ik doe volgen 8)
 
Hier je volgende volger!
 
Mjdeffie zei:
Hoever ben je

Nou......nog 24 uur marinade (48 uur totaal)  ;D

Dinsdag wordt de beef jerky gemaakt....70 graden Celsius en voor een periode tussen de 6 en 10 uur, of langer indien nodig.

Dinsdag komt het volledige verslag, inclusief de foto's tot nu toe.
 
Het duurt en het duurt en het duurt!! :p
 
Terug
Bovenaan Onderaan