- Berichten
- 7.021
Beste BBQ-vrienden!
Gisteren was ik bij de presentatie van het nieuwe BBQ-Magazine van onze prachtige Henry Harzevoort.
Daar wilde ik wat lekkers uitdelen en ik bracht mijn koud gerookte kaasjes en maakte wat Beef Jerky.
Zo lekker dat ik het 'recept' hier moest delen, zie dit recept als een inspiratiebron en maak er gerust je eigen variant op!
Ik maakte een marinade met allerhande Oosterse shizzle:
200 ml Ketjap Manis
200 ml donkere soya saus
50 ml Surinaamse ketjap van Helen
2 el rode Sriracha saus
2 el Chinese rijstwijn
1 el gerookte paprika poeder
1 el witte peper
1 el gemberpoeder
1 el uienpoeder
1 el Vijf Spice poeder
2 el chipotle (1 van Sligro en 1 eigen maak (fijner gemalen))
1 el chipotles in adobe (had ik nog liggen, niet essentieel)
2 el oestersaus
Koop bij je slager minstens een kilo runder achtermuis en vraag of hij die wil snijden met de draad mee, dan houd je de langste vezels in takt en dat jerkt zo lekker! Anders dan bij carpaccio of vitello tonato waar je haaks op de draad laat snijden voor een malsere vlees beleving. Dan krijg je bij ruim anderhalve kilo zoiets:
Maak de marinade zoals bijvoorbeeld hierboven beschreven en marineer het vlees maar lekker daarin, minstens 24 uur, ik deed het 48 uur:
En na het marineren:
Daarna mogen de lapjes zonder elkaar te raken op de smoker:
Ik hing een Ikea rekje uit de braadslee onder mijn WSM rooster met een reeks slagerstouwtjes:
En daarbovenop weer zo'n rekje:
En dat alles dan lekker in de smoker stapelen:
Minion methode aansteken en lekker laag houden...
In de lekkere Zweedse kersenrook:
Langzaam op laten lopen naar max. 70?C
Reken op zeker 4 uurtjes in de rook laten drogen... maar doe dat naar eigen smaak:
Ik kwam erop uit dat ik na 4 uur elk half uur ben gaan kijken en voelen. Sommige dikkere plakjes hebben er 6 uur op gelegen.
Daarna snijd je alle plakjes in een lekkere bite-size om ze vervolgens te vacumeren.
Het is een zalige snack voor cowboys op de prairy of voor onderweg in de auto op weg naar Lunteren...
Oh ja, daar gingen we het dus uitdelen... :blush:
Maak dit spul!
Gisteren was ik bij de presentatie van het nieuwe BBQ-Magazine van onze prachtige Henry Harzevoort.
Daar wilde ik wat lekkers uitdelen en ik bracht mijn koud gerookte kaasjes en maakte wat Beef Jerky.
Zo lekker dat ik het 'recept' hier moest delen, zie dit recept als een inspiratiebron en maak er gerust je eigen variant op!
Ik maakte een marinade met allerhande Oosterse shizzle:
200 ml Ketjap Manis
200 ml donkere soya saus
50 ml Surinaamse ketjap van Helen
2 el rode Sriracha saus
2 el Chinese rijstwijn
1 el gerookte paprika poeder
1 el witte peper
1 el gemberpoeder
1 el uienpoeder
1 el Vijf Spice poeder
2 el chipotle (1 van Sligro en 1 eigen maak (fijner gemalen))
1 el chipotles in adobe (had ik nog liggen, niet essentieel)
2 el oestersaus
Koop bij je slager minstens een kilo runder achtermuis en vraag of hij die wil snijden met de draad mee, dan houd je de langste vezels in takt en dat jerkt zo lekker! Anders dan bij carpaccio of vitello tonato waar je haaks op de draad laat snijden voor een malsere vlees beleving. Dan krijg je bij ruim anderhalve kilo zoiets:
Maak de marinade zoals bijvoorbeeld hierboven beschreven en marineer het vlees maar lekker daarin, minstens 24 uur, ik deed het 48 uur:
En na het marineren:
Daarna mogen de lapjes zonder elkaar te raken op de smoker:
Ik hing een Ikea rekje uit de braadslee onder mijn WSM rooster met een reeks slagerstouwtjes:
En daarbovenop weer zo'n rekje:
En dat alles dan lekker in de smoker stapelen:
Minion methode aansteken en lekker laag houden...
In de lekkere Zweedse kersenrook:
Langzaam op laten lopen naar max. 70?C
Reken op zeker 4 uurtjes in de rook laten drogen... maar doe dat naar eigen smaak:
Ik kwam erop uit dat ik na 4 uur elk half uur ben gaan kijken en voelen. Sommige dikkere plakjes hebben er 6 uur op gelegen.
Daarna snijd je alle plakjes in een lekkere bite-size om ze vervolgens te vacumeren.
Het is een zalige snack voor cowboys op de prairy of voor onderweg in de auto op weg naar Lunteren...
Oh ja, daar gingen we het dus uitdelen... :blush:
Maak dit spul!