De vorige keer was ik zo slim om geen foto's van de kip op het blik op de Q te maken, dus ging de Tokkie aan mijn neus voorbij. Prima reden om weer een kip op de Q te gooien natuurlijk. Lekker scharreltje gehaald bij de appie en ingesmeerd in de Good Shit rub van SpecialShit. 2 uurtjes laten 'intrekken' en met zijn billen in de houder + half blikje bier gedrukt. De rest van het bier gebruikt om rookhout nat te maken voor op de Q.
Na een uur en een kwartier indirect knallen (stabiele 190 graden, ecobrasa's zijn prima constant te houden) van de Q gehaald. Zag er een tikkie donker uit, maar was nog prima mals en goed te eten. Huidje was zelfs op sommige plekken niet helemaal knapperig. Vlees viel van de botjes af, dus prima vleesje! De rub was ook goed te doen, goeie shit
Plaatjes: (dit keer wel...)
Benodigdheden (- de Q, die mocht niet binnen staan...)
Voor:
op de Q
Na 5 kwartier
Op de plank, vlak voor de ontleding...
Na een uur en een kwartier indirect knallen (stabiele 190 graden, ecobrasa's zijn prima constant te houden) van de Q gehaald. Zag er een tikkie donker uit, maar was nog prima mals en goed te eten. Huidje was zelfs op sommige plekken niet helemaal knapperig. Vlees viel van de botjes af, dus prima vleesje! De rub was ook goed te doen, goeie shit

Plaatjes: (dit keer wel...)
Benodigdheden (- de Q, die mocht niet binnen staan...)

Voor:

op de Q

Na 5 kwartier

Op de plank, vlak voor de ontleding...
