BasBQ
Beef en Steak

BCC, nu wel foto's gemaakt...

 
 
 

Holkers

Pitmaster
Berichten
660
De vorige keer was ik zo slim om geen foto's van de kip op het blik op de Q te maken, dus ging de Tokkie aan mijn neus voorbij. Prima reden om weer een kip op de Q te gooien natuurlijk. Lekker scharreltje gehaald bij de appie en ingesmeerd in de Good Shit rub van SpecialShit. 2 uurtjes laten 'intrekken' en met zijn billen in de houder + half blikje bier gedrukt. De rest van het bier gebruikt om rookhout nat te maken voor op de Q.

Na een uur en een kwartier indirect knallen (stabiele 190 graden, ecobrasa's zijn prima constant te houden) van de Q gehaald. Zag er een tikkie donker uit, maar was nog prima mals en goed te eten. Huidje was zelfs op sommige plekken niet helemaal knapperig. Vlees viel van de botjes af, dus prima vleesje! De rub was ook goed te doen, goeie shit ;)

Plaatjes: (dit keer wel...)

Benodigdheden (- de Q, die mocht niet binnen staan...)
6zyade.jpg


Voor:
6em3o2.jpg


op de Q
2wpjbdg.jpg


Na 5 kwartier
2hd606v.jpg


Op de plank, vlak voor de ontleding...
rlg8rm.jpg
 
Zo die staat er trots op! Welkom bij de Tokkies.
 
En gefeli met je Tokkie! ( wel jammer dat je Q niet binnen mag zeg).
 
Lekker man. Ik zie je Tokkie al aankomen.

Congrats.

Edit: Hij staat er zelfs al bij :D
 
Alvast gefeliciteerd met je kippetje!
 
Van harte met je Tokkie!
 
Als die niet zou smaken, heb je altijd nog een reserve vis!! :p
Van harte met je Tok :D
 
Gefeliciteerd met je tokkie
 
Dank mensen!

Enorm bedankt voor de kip onder m'n naam (hoe krijg ik de koe en varken?)

En de reserve vis wil maar niet groeien... En ik krijg ruzie met mijn dochter als ik die op de Q leg (valt vast tussen het rooster door)
 
Pulled pork levert je een knorretje op en voor de koei moet je brisket maken ;)
 
Lekker kippetje heb jij.

Gefeliciteerd met je tokkie.
 
noskos zei:
Pulled pork levert je een knorretje op en voor de koei moet je brisket maken ;)

Ah, maar daar heb je dus een smooker voor nodig...
 
Terug
Bovenaan Onderaan