- Berichten
- 2.292
BBQ Appeltaart
Ingredi?nten:
6 appels
150 gr bloem
130 gr + 1,5 el witte basterdsuiker
2 eieren
150 gr zachte roomboter
2 zakjes vanillesuiker
2 el kaneel
Snufje zout
Handje gehakte walnoten
Schil de appels en verwijder de klokhuizen. Snij ze in stukjes. Leg een stukje bakpapier in een skillet of het deksel van je DO. Leg de appels hierop. Schep 1,5 el basterdsuiker en de kaneel erdoor. Meng dit goed. Meng, in een kom, de ei met de vanillesuiker en de basterdsuiker en voeg onder goed roeren, in een paar porties, de bloem toe. Meng dan de boter en de snuf zout erdoor. Schep als laatste de gehakte walnoten erdoor en verdeel het mengsel over de appels. Druk het wat aan. Maak de bbq gereed voor indirekt bakken op ongeveer 180 graden. Zet de taart in de bbq en bak deze in ongeveer 3 kwartier gaar. Serveer als toetje met een bolletje ijs of bij de koffie met een toef slagroom. Hij is zowel warm als koud heerlijk!
Ingredi?nten:
6 appels
150 gr bloem
130 gr + 1,5 el witte basterdsuiker
2 eieren
150 gr zachte roomboter
2 zakjes vanillesuiker
2 el kaneel
Snufje zout
Handje gehakte walnoten
Schil de appels en verwijder de klokhuizen. Snij ze in stukjes. Leg een stukje bakpapier in een skillet of het deksel van je DO. Leg de appels hierop. Schep 1,5 el basterdsuiker en de kaneel erdoor. Meng dit goed. Meng, in een kom, de ei met de vanillesuiker en de basterdsuiker en voeg onder goed roeren, in een paar porties, de bloem toe. Meng dan de boter en de snuf zout erdoor. Schep als laatste de gehakte walnoten erdoor en verdeel het mengsel over de appels. Druk het wat aan. Maak de bbq gereed voor indirekt bakken op ongeveer 180 graden. Zet de taart in de bbq en bak deze in ongeveer 3 kwartier gaar. Serveer als toetje met een bolletje ijs of bij de koffie met een toef slagroom. Hij is zowel warm als koud heerlijk!





