BasBQ
Beef en Steak

Bavette met plukbrood en zoete aardappel.

 
 
 

chefkok18

Kooltjesharker
Berichten
142
Vandaag eerst langs de Hanos en Makro geweest. Ik had al een lijstje gemaakt met wat ik wilde hebben en daar ben ik redelijk overheen gegaan.

Maar goed mijn vrouw was mee en die begint het bbq-en ook steeds meer te waarderen. Dus het kon gekocht worden.






ec033053e0c075f6bfb9a7e657c46a91.jpg

a8458708507d5b5296269e5e98744411.jpg

af1c34dc3688c8a062f5d7d67b3e82e9.jpg

b5b76363d69f28c1129a354af6ea113f.jpg

719cea070d9f2408a91ee9467e044d54.jpg

b633b4be1dff1f7504eae9dd1ee7ac6b.jpg


Toen was het bij thuiskomst tijd om te koken.

Eerst de Q aan en toen snel het vlees in de rub.

367ad218294aa3c0615667bcbe2076a1.jpg

a97ede949bb3c2c265e04d68633c2df5.jpg


Om mijn nieuwe thermometer maar gelijk te testen eerst het vlees op 110 graden langzaam naar 45 graden kern gebracht.

e7b86b6db61f069b253b1064499ecb8d.jpg

95c722e950636bfcd1350f43997086b0.jpg


Werkt prima maar helaas door de dikte van het vlees te kort om echt goed te testen. Donderdag gaat er voor het eerst short-ribs op dan kan die langer aan het werk.

Bedacht me dat ik nog zoete aardappels had liggen en heb deze onder in de kolen gelegd. Niks er omheen zag het hier op het forum ergens en dacht probeer het gewoon.

5fa40fd8650ae517c621279e0ac39a30.jpg


Toen het vlees 45 graden kern was heb ik het er af gehaald en in de keuken laten rusten. Onder een laagje aluminiumfolie maar niet ingepakt. Daarna het brood er op.

d5a43203b1aae6d85a5787f4deeff114.jpg


Toen het brood klaar was de platesetter er uitgehaald en de aardappels er uitgehaald.

9be5c3359dc7b23af3318305a0fa44c5.jpg


Ik heb wel het idee dat de aardappels zo in de kolen ook smaak en rook afgegeven hebben aan het brood. Dit moet ik anders gaan doen de volgende keer.

Toen voor het eerst mijn gietijzeren rooster er op om het vlees af te grillen.

8f3e88211e73778d24eebac76afe234e.jpg


Alles goed heet gestookt en toen het vlees er op.

f2a91cebb5b96a0aeae146ef79b09d5c.jpg


Toen het vlees mooi gegrild was het even laten rusten en afgemaakt. Naar voorbeeld wat ik vanmorgen voorbij zag komen dun gesneden en wat sesam mayonaise, fijngesneden paprika en lente ui er over gedaan. En afgemaakt met wat gerookt zout.

e64ac98c4997f57e1394463460d21540.jpg


Zoete aardappels door gesneden en die waren zo leeg te lepelen. Haden ook niks meer nodig. Waren prima van smaak.

e3e60be112768546073a937b16d00e80.jpg


Dat was die weer voor vandaag. Donderdag dus voor de eerste keer short-ribs.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Mooi eindresultaat en dat de vrouw het steeds meer gaat waarderen
 
Mooie aanwinsten en een lekker maaltje van de Q, Wat een fantastische dag is dat geweest .

Verstuurd vanaf mijn SM-A202F met Tapatalk
 
mooi dagje zo. en een mooi bordje eten.
 
Lekker maaltje. Bavette is super lekker. Mag ik zo graag eten.
Die aardappels zo in de kolen ga ik ook eens doen. Ziet er stoer uit.
Heb laatst ook bavet gemaakt met ketjap. Ook een aanrader. Als ik tijd heb zal ik het draadje eens maken.
 
Ziet er smakelijk uit.. Zie ik het nou goed dat je voor de bavette chickenrub hebt gebruikt? Hoe was die? is die van de action toch?
 
Ziet er smakelijk uit.. Zie ik het nou goed dat je voor de bavette chickenrub hebt gebruikt? Hoe was die? is die van de action toch?

Wel rub van de action maar het is de rund.

Ik heb ook de vis en kip maar die nog niet geprobeerd.

Vond deze lekker beetje pittig wel wat veel suiker naar mijn smaak.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Wel rub van de action maar het is de rund.

Ik heb ook de vis en kip maar die nog niet geprobeerd.

Vond deze lekker beetje pittig wel wat veel suiker naar mijn smaak.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Heb je hem overgegoten, want er staat chicken op de deksel bij foto 8? :oops:
 
Heb je hem overgegoten, want er staat chicken op de deksel bij foto 8? :oops:

je hebt helemaal gelijk. Ik zie dus nu dat ik de verkeerde heb gepakt. Is me helemaal niet op gevallen. Maar ik denk dat ik rub heb gelezen en in mijn hoofd rund gedacht of zo. Was er van overtuigd de rund gebruikt te hebben.

Maar goed hij was wel lekker.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
  • Leuk
Waarderingen: AJB
Mooi en smakelijk stuk vlees. Plus mooie aanwinsten, gietijzer pan is onmisbaar ( veel gebruiken en alles gaat steeds beter smaken)
 
Wel rub van de action maar het is de rund.

Ik heb ook de vis en kip maar die nog niet geprobeerd.

Vond deze lekker beetje pittig wel wat veel suiker naar mijn smaak.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
AH oke.. dacht op de foto te zien dat er chicken op het busje stond.. Heb ze toevallig ook gehaald en ga van de week er eens mee aan de gang. Van het weekend een stuk bavette erop voor de eerste keer dus dat wordt gewoon alleen zout. Eerst even de kwaliteit en smaak checken
 
AH oke.. dacht op de foto te zien dat er chicken op het busje stond.. Heb ze toevallig ook gehaald en ga van de week er eens mee aan de gang. Van het weekend een stuk bavette erop voor de eerste keer dus dat wordt gewoon alleen zout. Eerst even de kwaliteit en smaak checken

Zie eenmaal post hoger.

Je hebt helemaal gelijkblijvende me zelf vergist. En de verkeerde gebruikt het is de kip en niet rund.

Hij was wel lekker.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Mooie run en leest lekker weg.
Wij maken de zoete aardappel uit de kolen in alufolie. Worden ze niet zo zwart van maar wel boterzacht.. heb t "recept" in bijgerechten geschreven. Kan je ook eens porberen, heb je in ieder geval geen last van bijsmaak bij de andere producten.
 
Mooie maaltijd geworden, plukbrood is hier alweer even geleden dat moeten we ook weer een keertje maken en die bavette ziet er feestelijk uit, volgens mij noemen ze dat ook wel steak tataki 🤔
 
Terug
Bovenaan Onderaan